Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Kotivinkit, jotka pelastavat siivouksen!

Puhdas ja terveellinen koti on tärkeä hyvinvoinnillesi. Siksi annamme sinulle parhaat vinkkimme kodin siivoukseen tekemällä omia, myrkyttömiä siivousaineita!

  • Tee oma puhdistussuihkeesi
  • Puhdista mikroaaltouuni sitruunalla
  • Raikasta kylpyhuone ja keittiö soodalla
  • Puhdista WC-istuin etikalla ja soodalla

Itse tehdyt siivousaineet.Tee omat siivousaineesi ja saat puhtaan kodin ilman tarpeettomia kemikaaleja.

Perinteisisissä siivousaineissa voi piillä tarpeettomia kemikaaleja, jotka ovat haitallisia sekä sinulle että ympäristölle. Kun teet omat siivousaineesi, saat sen sijaan kiiltävän puhtaan kodin - ilman tarpeettomia myrkkyjä! Alla löydät useita vinkkejä aina oman yleispuhdistusaineen tekemisestä uunin puhdistamiseen tahroista. Reseptit perustuvat aineksiin, jotka sinulla on jo kaapissasi, ja loput ainekset löydät helposti lähimmästä ruokakaupasta. Siivoa tiensä terveelliseen kotiin!

Tee oma puhdistussuihkeesi

Itse tehty puhdistussuihke.Itse tehty puhdistussuihke on parempi sekä sinulle että ympäristölle.

Itse tehdyn puhdistussuihkeen valmistaminen on sekä helppoa että tehokasta. Etikkapohja vie pitkälle, sillä etikka pitää bakteerit loitolla ja poistaa tehokkaasti kalkkijäämiä sekä tahroja. Voit myös lisätä hyväntuoksuista eteeristä öljyä, erityisesti teepuuöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia.

Yleispuhdistusaine: Sekoita 4 dl keitettyä ja jäähtynyttä vettä, 1 dl 24 % etikkaa ja 1 tl soodaa suihkepulloon (sekoita varovasti, koska sooda voi saada seoksen kuplimaan). Lisää sitten 2-3 tippaa eteeristä öljyä. Ravista pulloa kevyesti ja aloita siivoaminen! Käytä kaikkeen kaapeista ikkunoihin.

Vinkki! Lue artikkelimme Tee oma puhdistussuihkeesi saadaksesi tarkemman kuvauksen. Lue lisää oman puhdistussuihkeen valmistuksesta täältä >>>

Puhdista mikroaaltouuni sitruunalla

Sitruuna mikrossa.Sitruunan avulla mikroaaltouunisi loistaa puhtaana.

Mikroaaltouunissa piilee usein epämääräisiä, kuivuneita ruoantähteitä, jotka eivät haise hyvältä eikä näytä miellyttäviltä. Vaikeasti tavoitettaville kulmille ja kolosille puhdistamisen voi olla hankalaa. Onneksi tämä onnistuu helposti kulholla vettä ja sitruunalla!

Mikron puhdistaminen: Aloita halkaisemalla sitruuna puoliksi. Purista mehu kulhoon ja laita toinen puolikkaista kulhoon. Laita mikro täydelle teholla 2 minuutiksi tai kunnes höyryä alkaa muodostua. Pyyhi sen jälkeen mikro puhtaaksi kuivalla liinalla ja tadaa - sinulla on nyt kiiltävän puhdas mikro!

Raikasta kylpyhuone ja keittiö soodalla

Soodatahna.Soodan ja veden sekoittamisella saat soodatahnan.

Soodalla on hiova vaikutus, joten se on erittäin hyvä poistamaan tiukassa olevaa likaa. Sooda on lievästi emäksistä ja sillä on korkea pH-arvo. Sekoita vedellä ja sano hyvästit itsepintaisille kerrostumille ja ärsyttäville tahroille!

Laattojen puhdistaminen: Sekoita soodaa ja vettä tahnamaiseksi seokseksi. Ota vanha hammasharja ja levitä seos laattoihin/laattasaumoihin. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kun aika on kulunut, hankaa saumoja hammasharjalla. Huuhtele sitten pois ja nauti puhtaista laatoistasi.

Vinkki! Huuhtele hammasharjaa kevyesti vedellä, jos tahna kuivuu liikaa.

Käytä soodaa tiskialtaan puhdistukseen.Soodalla on hiova vaikutus ja se on siksi tehokas itsepäisten tahrojen poistamisessa.

Tahdottoman tiskialtaan/tiskipöydän: Kuivaa ensin pinta kunnolla. Kostuta sen jälkeen tiskiallas/tiskipöytä ja ripottele sen päälle ohut kerros soodaa. Sen tulisi peittää koko pinta/pohja. Anna vaikuttaa minuutin ja käytä keittiön pesusientä puhdistamiseen.

Uunin puhdistaminen: Sekoita soodaa ja lämmintä vettä tahnaksi. Vedä sitten käsineet käteesi ja voitele uunin sisus seoksella (muista suojata lattia uunin edessä sekä pitää keittiö hyvin tuuletettuna). Kaada etikkaa pulloon ja suihkuta voitelun päälle. Puhdistuksen aikana kuuluu sihinää ja kuplimista kun kemiallinen reaktio tapahtuu. Kun seos on kuivahtanut, pyyhi se pois kostealla liinalla/sienellä.

Tukosten avaaminen: Kaada 1 dl soodaa ja 1 dl etikkaa altaaseen/tiskialtaaseen. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Kun aika on kulunut, huuhtele vedellä.

Puhdista WC-istuin etikalla ja soodalla

Puhdista WC-istuin soodalla ja etikalla.Sooda ja etikka poistavat kaikki bakteerit WC-istuimesta.

WC-istuimessa ja sen ympärillä muodostuu nopeasti bakteereita. Nämä saa poistettua yhtä tehokkaasti kuin perinteisellä vessanpuhdistusaineella käyttäen valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa yhdessä soodan kanssa!

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei