Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Syvällinen rentoutuminen

Huolehdi itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla ja suojaudu stressin negatiivisilta vaikutuksilta. Aktiivinen työskentely ja rentoutuminen arjessa voi auttaa sinua paljon. Tässä artikkelissa käsittelemme rentoutumisen terveyshyötyjä, erilaisia rentoutumismenetelmiä ja lopuksi esittelemme harjoituksen, jonka voit helposti sovittaa arkeesi.

Koe syvällisen rentoutumisen terveyshyödyt.Harjoittele rentoutumiskykyäsi, jotta kehosi voisi helpommin saavuttaa syvän rentoutumisen tilan.

Stressin negatiiviset vaikutukset

Nyky-yhteiskunnassa elämme korkealla tempolla, jossa on paljon pitkäkestoista stressiä, mikä vaikuttaa moniin meistä negatiivisesti. Kun elämme paljon stressin alla, hermostomme työskentelee täysillä havaitakseen lähellä olevat uhat. Useimmiten kuitenkin koemme vain uhkaavan tunteen, vaikka todellista uhkaa ei ole. Kun stressi on liian pitkäkestoista, voi se levon ja rentoutumisen puuttuessa johtaa monenlaisiin terveysongelmiin - sekä mielenterveydellisiin että fyysisiin. Uupumus ja loppuunpalaminen ovat selkeitä esimerkkejä tällaisista. Kun keho on toiminut korkealla tahdilla liian kauan, se voi yksinkertaisesti unohtaa, kuinka laskea tahtia ja saavuttaa todellisen rentoutumisen ja levon tilan. Siksi on hyvä harjoitella rentoutumiskykyä, jotta keho saavuttaa syvän rentoutumisen tilan helpommin.

Lisäravineet stressaavina aikoina

 
Ashwagandha Prem.
 
Ashwagandha Luomu
 
L-Teaniini + GABA
 
Lion's Mane
 
Vege Ashwagandha
 
Reishi Uute
 
Instant Lions Mane
 
Rauhallinen Uni

Rentoutumisen terveyshyödyt

Rentoutumisen tarkoituksena on saada keho syvään lepoasentoon, fyysiseen tilaan, jossa tapahtuu muutoksia fyysisissä ja emotionaalisissa stressireaktioissasi, sekä lihasjännityksen ja mielensisäisen jännityksen vapauttamista. Fyysisestä näkökulmasta rentoutuminen auttaa kehoa palautumaan nopeammin, vahvistaa immuunijärjestelmää ja sen sanotaan jopa vaikuttavan kehoon solutasolla. Kun mieli ja keho ovat levollisia, voi keho korjautua ja palautua. Psykologisesta näkökulmasta säännölliset syvän rentoutumisen istunnot voivat vähentää ahdistusta ja masennusta sekä vahvistaa onnellisuuden ja kiitollisuuden tunteita.

Soveltuva Rentoutuminen

Soveltuvaa rentoutumista käytetään terveydenhuollossa ja se on menetelmä, jossa opit tulemaan tietoisemmaksi kehostasi ja lihaksistasi, ovatko ne jännittyneitä vai rentoutuneita. Tietoisesti jännittämällä erilaisia kehon lihaksia ja sitten rentouttamalla ne, opetat kehoasi rentoutumaan pyynnöstä. Näin voit aktiivisesti rentoutua, kun tunnet jännittäväsi tai kun tunnet ahdistusta tai stressiä kehossa. Tämä voi myös auttaa sinua saavuttamaan syvemmän rentoutumisen tilan ja vapauttamaan kehon jännitykset.

Yoga Nidra

Yoga Nidra, myös kutsuttuna joogiseksi uneksi, on ohjattu meditaatio, jonka tarkoituksena on vain olla ja saada keho ja mieli rentoutumaan. Ollessasi jossain unen ja valveillaolon välissä, koet olemisen. Siinä tilassa voimme vapauttaa fyysisiä ja mielensisäisiä jännitteitä ja tulla täysin rentoutuneiksi.

Rentoutumisharjoitus arjessa

Lisäämällä rentoutumisharjoituksia arkeesi voit saada stressin ja terveytesi hallintaan, ja saada kaikki rentoutumisesta aiheutuvat positiiviset terveyshyödyt. Kokeile rentoutumisharjoitustamme. Aloita viidellä minuutilla, se riittää.

Tee näin

  • Istu tai makaa. Löydä mukava asento, sulje silmäsi ja keskity hengitykseesi. Jos tunnet olevasi rennompi rauhallisen musiikin kanssa, voit kuunnella sitä.

  • Hengitä normaalisti 1-2 minuuttia.
  • Ala sitten hengittää syvempään ja pidentämään. Hengitä koko ajan nenän kautta, sekä sisään että ulos. Yritä tuntea hengitys vatsassa ja jopa lantionpohjassa asti.
  • Anna vatsan ja rintakehän laajentua kun hengität sisään, ja lantionpohjan rentoutua. Kun hengität ulos, anna vatsan kevyesti imeytyä sisään, rintakehän puristua yhteen ja jännitä kevyesti lantionpohjaa, joka työntää ilman ulos alhaalta.
  • Jatka istumista tai makaamista ja hengittämistä 5-30 minuuttia, riippuen kuinka paljon aikaa sinulla on. Syvän rentoutumisen saavuttamiseen voi aloittelijalla mennä kauemmin. Hengitykseen keskittyminen vaikka vain viiden minuutin ajan voi myös johtaa hyviin terveysvaikutuksiin.

Vinkki! Ajatukset tulevat ja menevät, se kuuluu asiaan. Yritä olla pitämättä kiinni mistään ajatuksesta liian kauan, vaan anna sen kevyesti siirtyä eteenpäin kun se on ilmaantunut. Jatka hengittämistä ja keskity hengitykseen ja kehon tuntemuksiin. Ole läsnä. Jos sinun on vaikea keskittyä, voit keskittyä siihen, miltä ilma tuntuu sieraimissasi kun se kulkee sisään ja ulos, tai voit seurata ohjattua meditaatiota tai rentoutumista.


Apuvälineet rentoutumiseen

 
PURE Laventeliöljy
 
PURE Rosmariiniöljy
 
Diffuuseri LA 40
 
Luonnollinen kylpysuola
 
Aroma Diffuuseri Vapor
 
Akupunktiomatto
 
Ashwaganda Uute
 

Viitteet

  1. Währborg. P. (2009) Stress ja uusi sairastuvuus.
  2. Benson. H, Proctor. W. (2011) Rentoutumisen vallankumous: Miten parannat henkilökohtaista terveyttäsi tieteen ja mielen ja kehon parantamisen genetiikan avulla.
Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei