Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Yoga Nidran edut

Yoga Nidra on eräänlainen meditaatiotekniikka, jonka avulla kehosi voi rentoutua kunnolla.

Yoga nidra on rauhallinen joogan muoto.

Yoga Nidra on hyvä sinulle, joka haluat rentoutua syvällisesti.

Mikä on Yoga Nidra?

Yoga Nidra on ohjattu meditaatiotekniikka, jonka avulla kehosi voi rentoutua täysin. Mieli seuraa opastettua matkaa, jota koristaa taianomainen tarinankerronta ja joissakin tapauksissa voidaan käyttää erilaisia meditatiivisia instrumentteja, kuten äänimaljoja. Yoga Nidra -harjoituksen etuihin kuuluu sen kyky poistaa henkiset ja fyysiset jännitteet. Se on kuin kehon skannaus, jossa tietoisuutesi liikkuu ympäri kehoasi: joogaopettaja ohjaa sinua äänellään ja sinä makaat rentoutuneena shavasana-asennossa (selkä ja takareidet kiinni joogamattossasi).

Nidra tarkoittaa sanskritissa unta, ja Yoga Nidra voidaan kääntää unettomaksi uneksi. Se on voimakas väline löytää tila valveen ja unen välillä. Jooginen uni, jossa olet mentaalisesti tietoinen ja huomaat kehosi ankkuroituvan syvempään rentoutumiseen. Tulet tietoiseksi alitajunnastasi ja tiedostamattomastasi luottaen joogaopettajan ohjaukseen. Antautuminen ja läsnäolo tässä käytännössä voi muistuttaa Yin Yoga:ta, mutta ne ovat kaksi täysin erilaista käytäntöä. Yoga Nidra sopii kaikille, jotka tarvitsevat hidastaa vauhtiaan ja parantaa untaan. Oppimalla kuinka voit lisätä keskittymiskykyäsi ja tietoisuuttasi, saat monia etuja koko päivän ajan. Et vain suorittaessasi nidraa, vaan voit myös soveltaa tätä menetelmää jokapäiväisessä harjoittelussasi.

Yoga Nidra juontaa juurensa tantran oppiin, jossa keskitytään eri kehonosiin, mahdollistaen solujen vaikuttamisen koko kehossa ja antaen sekä keholle että sielulle mahdollisuuden tasapainottaa itsensä. Nidraa voidaan siis harjoittaa monin eri tavoin, ja on tärkeää antaa toisen henkilön, jooganopettajan, ohjata sinua. Itseopiskelu on vaikeaa, ellei käytetä etukäteen tallennettua Yoga Nidraa. Sinun on siis täysin alistuttava toisen "käsiin" ja nautittava hoidetuksi tulemisesta. Aluksi Nidra saattaa tuntua vaikealta, kun ajatuksesi lentävät mielessäsi, mutta harjoittelun myötä saatat kokea Nidran taianomaiset vaikutukset, kuten parantuneen keskittymisen, vähentyneen stressitason ja parantuneen unen laadun. Helppo ja yksinkertainen työväline, joka vie ainoastaan 10-15 minuuttia.

Vinkkejä Yoga nidraan

On tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi ja yksi vinkki on käyttää silmätyynyä eteerisen öljyn kanssa, jotka antavat sinun laskeutua tähän joogaiseen uneen. Laventeli saattaa ehdottomasti olla yksi parhaista eteerisistä öljyistä kokeilla aluksi, mutta ole utelias ja testaa useita löytääksesi suosikkisi.

Vinkki! Suorita Nidra omassa sängyssäsi - se on sekä mukavaa että turvallista.

Tarvikkeet yogaan

 
PURE Laventeliöljy
 
Terapeuttinen Silmänaamio
 
Jooga Peitto
 
Yoga Mat Cover
 
Valkoinen Salvia Nippu
 
Joogamatto, 3,5 mm
 
Palo Santo suitsuke
 
Lamppu Levyille
 
Joogamaton Laukku
 
Jooga-setti
 
Meditaatiotyyny
 
Aroma Diffuuseri Vapor

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei