Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

5 vinkkiä lomaruokailuun

Kesän aikana on helppoa kadottaa hyvät rutiinit ja vaikka jättää aterioita väliin, unohtaa vihannekset tai riittävä vedenjuonti. Siksi listaamme parhaat vinkkimme siihen, miten pidät yllä terveellistä ruokavaliota lomalla!

Lautanen, jossa on lohta, keräkaalia ja parsaa. Kausiruoka-ajattelu on hyvä tapa ylläpitää terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Kesän aikana rutiinimme muuttuvat usein ja päivät vilistävät ohi. Käytämme aikaa lepoon, hauskoihin juttuihin ja hyviin illallisiin - ja syystäkin. Kesällä on aika ladata akkuja ja unohtaa kaikki pakolliset vaatimukset. Meillä on kuitenkin taipumus unohtaa hyvät tapamme, kun rutiinit rikkoutuvat, mikä voi johtaa siihen, että saamme vähemmän kaikkia tarvitsemiamme hyödyllisiä aineita.

Terveellisen ruokavalion ylläpitäminen kesällä ja lomalla ei tarkoita herkullisen ruoan ja ihanien juomien välttämistä, vaan hyvien tapojen ylläpitämistä. Tarvitsemme esimerkiksi hedelmiä ja vihanneksia saadaksemme tarpeeksi kaikkea, mitä keho tarvitsee, ja jaksaaksemme kaikki kesäaktiviteetit. Siksi listaamme parhaat vinkkimme siihen, miten pystyt huolehtimaan ruokavaliostasi, kun sinulla ei ole normaaleja rutiineja tukenasi!

1. Syö jäätelöä - mutta älä unohda välipalaa

On helppoa napata jäätelö hedelmän sijaan tai ottaa herkullinen drinkki, kun ranta kutsuu. Mutta vain siksi, että lisäät asioita ruokavalioosi, sinun ei pitäisi jättää pois sitä, mitä yleensä syöt. Kesälläkin on tärkeää saada riittävästi hedelmiä ja vihanneksia. Keho tarvitsee jatkuvasti kuituja toimiakseen oikein ja energiaa jaksamiseen. Siksi on tärkeää syödä edelleen välipaloja, tarjota salaatti grillauksen yhteydessä ja pitää kiinni ruoka-ajoista. Jos sinun on vaikea syödä kuumuudessa - rakenna ateriat sinulle sopivaan muotoon! Ehkä sinun on helpompi syödä salaattia tai smoothieta kuin kaurapuuroa tai pataruokaa?

Suosikki tuotteemme

 
Super Greens
 
Shirataki-nuudelit
 
Ecobottle Healthwell
 
Pistaasipähkinät
 
Cashewpähkinät
 
Chia-siemenet Luomu
 
Probiotic Premium
 
Proteiinipuuro

2. Pidä aina vesipullo mukana

Kesällä on erityisen tärkeää juoda vettä, erityisesti auringonpaisteella. Jos sinun on vaikea muistaa lasi vettä tai olet paikassa, josta ei saa juomavettä - varmista, että otat vesipullon mukaan! Jos nautit viiniä tai drinkkejä, on myös erityisen tärkeää saada nestettä, ja silloin vanha vinkki "joka toinen vesi" voi tulla hyvin tarpeeseen.

Muista myös kuunnella kehon signaaleja. Tunnetko olevasi väsynyt ja voimaton samalla kun sinulla on päänsärkyä? Silloin sinua saattaa vaivata veden puute. Aikuisen ihmisen pitäisi juoda 1,5-2 litraa vettä päivässä, ja kesällä se on erityisen tärkeää.

3. Ajattele kausiluontoisesti - hyödyllisyyden aarreaitta!

Lämpimien kuukausien aikana monet herkulliset hedelmät ja vihannekset ovat sesongissa. Hyödynnä se! Miksi et täyttäisi lautastasi grillatulla lehtikaalilla, voissa paistetuilla kantarelleilla tai uunissa paistetuilla punajuurilla ja tuoreilla perunoilla? Voit myös lisätä kulhollisen mansikoita, mustikoita tai vadelmia välipalaasi. Tai miksi et ottaisi mehukasta vesimelonia mukaan retkelle - ne ovat sesongissa ympäri vuoden ja tämä virkistävä hedelmä on täynnä hyödyllisyyttä ja nestettä!

Kausiluontoiset vihannekset ja sienetKausiluontoiset hedelmät
KukkakaaliSokerikirsikka
PapuMustikka
ParsakaaliVadelma
TilliMansikka
FenkoliKirsikka
Uudet perunatRaparperi
KurkkuOmena
Ruohosipuli
Lehtikaali
Kanttarelli
Porkkana
Purjo
Punajuuri
Punakaali
Savoy-kaali
Tomaatti
Kesäkurpitsa

4. Luo uusia rutiineja vanhojen pohjalta

Hyvä tapa varmistaa hyvien tapojen säilyminen on luoda uusia rutiineja vanhojen perusteella, mutta sopeuttaa ne kesän kehyksiin. Kysy itseltäsi, onko sinulla joitain "tavanomaisia" rutiineja, joista nautit ja jotka haluat säilyttää? Onko esimerkiksi tietty aika päivästä, jolloin yleensä tulet nälkäiseksi ja otat välipalan iltapäivällä? Mitä yleensä syöt aamiaiseksi? Hyvää oloa varten ruokarutiinit kannattaa pitää melko samanlaisina, vaikka loppupäivä olisikin erilainen.

5. Suunnittele!

Jos tiedät lähteväsi matkalle, etkä tule olemaan lähellä ruokakauppaa, on hyvä ottaa mukaan tarvitsemasi ja sellaista, josta tiedät pitäväsi. Tuotteet, jotka säilyvät hyvin, eivätkö pilaannu nopeasti, kuten riisikakut, pähkinät, kuivatut hedelmät tai välipalapatukat, sopivat hyvin matkalle.

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei