3 ravinteikasta glögiä
Onko mitään jouluisempaa kuin lämmin lasillinen glögiä? Tässä on 3 reseptiä alkoholittomaan glögiin ravinnerikkaalla twistillä. Piditpä sitten klassisen mausteisesta glögistä, makeammasta versiosta tai sitruksisesta vivahteesta, meiltä löytyy vaihtoehto sinulle!
Piristä glögiäsi lisäravinteilla. Moringa, kurkuma, punajuurijauhe tai acai sopivat kaikki hyvin jouluiseen sekoitukseen.
Klassinen glögi maistuu ihanalta ja vie hetkessä joulutunnelmaan. Jos kuitenkin olet kyllästynyt juomaan samaa glögiä vuodesta toiseen, haluat lisätä ravintoaineita joulukuun ruokavalioon tai suosit alkoholitonta, nämä reseptit on tehty sinua varten!
Tässä on 3 jännittävää alkoholitonta glögiversiota ravinnerikkaalla twistillä. Valitse mausteinen, makea tai kirpeä – tai kokeile kaikkia joulukuun aikana ja löydä suosikkisi!
Moringaglögi, mausteinen (4 annosta à noin 150 ml)
| Ainesosat |
| 350 ml vettä |
| 1?2 tl hunajaa |
| 2-3 tähtianista |
| 5 g kokonaista neilikkaa |
| 1/2 tl raastettua inkivääriä |
| 2 kanelitankoa |
| 250 ml omenamehua |
| 1/2 tl Healthwell Moringajauhetta Luomu |
| 1/2 tl Healthwell Kurkumajauhetta Luomu |
| 20 g manteleita |
| 20 g rusinoita |
Tee näin:
1. Kiehauta vesi hunajan, tähtianiksen, neilikoiden, inkiväärin ja kanelitankojen kanssa.
2. Anna kiehua kannen alla 20-30 minuuttia. Lyhyempi keittoaika antaa miedomman maun.
3. Poista kokonaiset mausteet ja lisää omenamehu, moringa ja kurkuma.
4. Kuumenna kunnes glögi on sopivan lämpöistä tarjoiltavaksi, ja lisää tarvittaessa hunajaa, mehua tai vettä.
5. Tarjoa glögilaseista tai mukeista rusinoiden ja mantelien kera.
Punajuuriglögi, makea (4 annosta à noin 150 ml)
| Ainesosat |
| 350 ml vettä |
| 1-2 tl hunajaa |
| 4-6 makeaa kirsikkaa (pakastetut käy hyvin) |
| 250 ml mustaherukkamehua (vaihtoehtoisesti karpalomehua) |
| 1 tl Healthwell Punajuurijauhetta Luomu |
| 20 g rusinoita |
| Valinnainen |
| Granaattiomenansiemeniä koristeluun |
Näin teet:
1. Kiehauta vesi hunajan ja kirsikoiden kanssa.
2. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.
3. Lisää mehu ja punajuurijauhe.
4. Kuumenna, kunnes glögi on sopivan lämpöistä. Lisää tarvittaessa mehua tai vettä.
5. Tarjoa glögilaseista tai mukeista rusinoiden kanssa. Koristele halutessasi granaattiomenansiemenillä.
Acai-ruusunmarjaglögi, kirpeä (4 annosta à noin 150 ml)
| Ainesosat |
| 350 ml vettä |
| 1-2 tl hunajaa |
| 1/2 tl raastettua inkivääriä |
| 1 appelsiini |
| 1 sitruuna |
| 250 ml appelsiinimehua (vaihtoehtoisesti greippimehua) |
| 1 tl Healthwell Acaijauhetta Luomu |
| 1/2 tl Healthwell Ruusunmarjajauhetta Luomu |
| 20 g sultanarusinoita (tai rusinoita) |
| 20 g manteleita |
Näin teet:
1. Kiehauta vesi hunajan, inkiväärin sekä puolikas appelsiini ja puolikas sitruuna viipaleina.
2. Pane kansi päälle kiehumisen alettua ja anna hautua 10-15 minuuttia.
3. Siivilöi inkivääri sekä appelsiini- ja sitruunaviipaleet pois.
4. Lisää mehu sekä acai- ja ruusunmarjajauhe.
5. Kuumenna, kunnes glögi on sopivan lämpöistä. Lisää tarvittaessa hunajaa, mehua tai vettä.
6. Tarjoa glögilaseista sultanarusinoiden ja mantelien kera sekä koristele jäljellä olevilla appelsiinin ja sitruunan viipaleilla.