Minun sivut
Minun sivut
Inspiraatio | Hyvinvointi | Ravinto ja ravintolisät | Reseptit | Liikunta | Kauneus | Eteeriset öljyt ja DIY  | Koti ja ympäristö | Lähettiläät

3 ravinteikasta glögiä

Onko mitään jouluisempaa kuin lämmin lasillinen glögiä? Tässä on 3 reseptiä alkoholittomaan glögiin ravinnerikkaalla twistillä. Piditpä sitten klassisen mausteisesta glögistä, makeammasta versiosta tai sitruksisesta vivahteesta, meiltä löytyy vaihtoehto sinulle!

Kolme lasia glögiä Healthwellin tuotteiden edessä.Piristä glögiäsi lisäravinteilla. Moringa, kurkuma, punajuurijauhe tai acai sopivat kaikki hyvin jouluiseen sekoitukseen.

Klassinen glögi maistuu ihanalta ja vie hetkessä joulutunnelmaan. Jos kuitenkin olet kyllästynyt juomaan samaa glögiä vuodesta toiseen, haluat lisätä ravintoaineita joulukuun ruokavalioon tai suosit alkoholitonta, nämä reseptit on tehty sinua varten!

Tässä on 3 jännittävää alkoholitonta glögiversiota ravinnerikkaalla twistillä. Valitse mausteinen, makea tai kirpeä – tai kokeile kaikkia joulukuun aikana ja löydä suosikkisi!

Moringaglögi, mausteinen (4 annosta à noin 150 ml)

Ainesosat
350 ml vettä
1?2 tl hunajaa
2-3 tähtianista
5 g kokonaista neilikkaa
1/2 tl raastettua inkivääriä
2 kanelitankoa
250 ml omenamehua
1/2 tl Healthwell Moringajauhetta Luomu
1/2 tl Healthwell Kurkumajauhetta Luomu
20 g manteleita
20 g rusinoita

Tee näin:

1. Kiehauta vesi hunajan, tähtianiksen, neilikoiden, inkiväärin ja kanelitankojen kanssa.

2. Anna kiehua kannen alla 20-30 minuuttia. Lyhyempi keittoaika antaa miedomman maun.

3. Poista kokonaiset mausteet ja lisää omenamehu, moringa ja kurkuma.

4. Kuumenna kunnes glögi on sopivan lämpöistä tarjoiltavaksi, ja lisää tarvittaessa hunajaa, mehua tai vettä.

5. Tarjoa glögilaseista tai mukeista rusinoiden ja mantelien kera.

Punajuuriglögi, makea (4 annosta à noin 150 ml)

Ainesosat
350 ml vettä
1-2 tl hunajaa
4-6 makeaa kirsikkaa (pakastetut käy hyvin)
250 ml mustaherukkamehua (vaihtoehtoisesti karpalomehua)
1 tl Healthwell Punajuurijauhetta Luomu
20 g rusinoita
Valinnainen
Granaattiomenansiemeniä koristeluun

Näin teet:

1. Kiehauta vesi hunajan ja kirsikoiden kanssa.

2. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

3. Lisää mehu ja punajuurijauhe.

4. Kuumenna, kunnes glögi on sopivan lämpöistä. Lisää tarvittaessa mehua tai vettä.

5. Tarjoa glögilaseista tai mukeista rusinoiden kanssa. Koristele halutessasi granaattiomenansiemenillä.

Acai-ruusunmarjaglögi, kirpeä (4 annosta à noin 150 ml)

Ainesosat
350 ml vettä
1-2 tl hunajaa
1/2 tl raastettua inkivääriä
1 appelsiini
1 sitruuna
250 ml appelsiinimehua (vaihtoehtoisesti greippimehua)
1 tl Healthwell Acaijauhetta Luomu
1/2 tl Healthwell Ruusunmarjajauhetta Luomu
20 g sultanarusinoita (tai rusinoita)
20 g manteleita

Näin teet:

1. Kiehauta vesi hunajan, inkiväärin sekä puolikas appelsiini ja puolikas sitruuna viipaleina.

2. Pane kansi päälle kiehumisen alettua ja anna hautua 10-15 minuuttia.

3. Siivilöi inkivääri sekä appelsiini- ja sitruunaviipaleet pois.

4. Lisää mehu sekä acai- ja ruusunmarjajauhe.

5. Kuumenna, kunnes glögi on sopivan lämpöistä. Lisää tarvittaessa hunajaa, mehua tai vettä.

6. Tarjoa glögilaseista sultanarusinoiden ja mantelien kera sekä koristele jäljellä olevilla appelsiinin ja sitruunan viipaleilla.

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei