Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Energiaa ja tasapainoa vuoteen

Väsymys ja energiatasojen laskut voivat kohdata meitä koska tahansa, mutta yleisimmin ne ehkä tapahtuvat pimeän talvikauden aikana tai sen päätteeksi. Tässä annamme parhaat vinkkimme siihen, kuinka saat pirteän ja energiatäytteisen arjen!

1. Harjoittele ja liiku

Vaikka uni ja lepo ovat välttämättömiä, jotta voimme kerätä energiaa, liiallinen paikallaanolo on päinvastainen vaikutus. Lisäksi sairastumisriski moniin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonisairauksiin ja aivohalvaukseen, kasvaa. Olipa kyse sitten kuntosalillakäynnistä, juoksulenkeistä, tanssimisesta tai kävelyistä, se vaikuttaa positiivisesti terveyteesi, mielialaasi ja energiatasoihisi. Kaikki liike lasketaan!

2. Tarkista sokerin saantisi

Kun väsymys hiipii päälle, voi olla houkuttelevaa tarttua siihen suklaapalaan tai karkkipussiin. Se on kuitenkin päätös, jonka saatat katua nopeasti - mitä tapahtuu on nimittäin se, että verensokeri nousee nopeasti, kunnes se hetken päästä romahtaa. Tämä on se klassinen "crash", joka usein tapahtuu hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen. Hyvä tapa välttää houkutus epäterveelliseen on varmistaa, että syöt riittävästi proteiinia terioissasi, koska proteiini lisää kylläisyydentunnetta. Terveelliset välipalat kuten kourallinen pähkinöitä tai pieni pala tummaa suklaata tai muuta terveellisempää naposteltavaa voivat auttaa hillitsemään suurempaa makeanhimoa - ja siten minimoimaan energiapudotukset päivän aikana.

Vinkki! Täydennä ruokavalioasi kurkumajauheella ja punajuurijauheella- täydellistä ravinteikkaassa ja virkistävässä smoothiessa.

3. Nesteytä kehoasi

On tärkeää huolehtia riittävästä vedenjuonnista ylläpitääksesi energiatasoja. Kuivuminen voi nimittäin tehdä meistä väsyneitä ja voimattomia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse liioitella - kuuntele kehosi signaaleja ja ylläpidä nesteytystä tasaisella tasolla välttääksesi kuivumisen. Hyvä vinkki muistaa juoda vettä on pitää vesipullo mukanasi, jonka voit täyttää säännöllisesti päivän aikana. Täältä löydät upeita vesipulloja jokaiseen makuun.

4. Harjoita mindfulnessia ja meditaatiota

Jos tunnet itsesi stressaantuneeksi tai ahdistuneeksi, mindfulness- ja meditaatioharjoitukset voivat olla suuri apu. Kun hidastamme tahtiamme, esimerkiksi meditaation aikana, saamme paremman hallinnan hengitykseemme, joka on tiiviisti yhteydessä kehon stressireaktioon. Kun hengitämme nopeasti, keho käynnistyy ja valmistautuu taisteluun. Toisaalta hitaalla hengityksellä keho rauhoittuu ja laskee puolustusta. Tämä on yksi syy siihen, miksi mindfulness ja meditaatio ovat tehokkaita työkaluja stressitason alentamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Omistamalla 15 minuuttia päivittäin mindfulness-harjoituksiin tai meditaatioon rauhallisin hengityksin voit laskea stressitasojasi, saada lisää energiaa ja näin ollen suoriutua paremmin työssä sekä olla parempi kumppani tai ystävä.

5. Hyödynnä päivänvaloa

Varmista, että saat muutaman minuutin päivänvaloa joka päivä, mieluiten ennen kymmentä aamupäivällä, jolloin auringonsäteet eivät ole vielä saavuttaneet täyttä voimaa. Auringonvalo auttaa kehoa säätämään melatoniinitasoja, mikä antaa enemmän energiaa loppupäiväksi ja samalla parantaa unen laatua. Lisäksi aurinko täydentää varastoamme D-vitamiinia, joka on tarpeen immuunijärjestelmän optimaaliseen toimintaan.

6. Vältä näyttöjä ennen nukkumaanmenoa

Oletko yksi niistä, jotka eivät malta laskea kännykkää käsistään nukkumaan mennessä? Se saattaa olla yksi syy huonoon uneen. Eräässä tutkimuksessa (1) tutkijat selvittivät, kuinka älypuhelimen käyttö ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa unen laatuun. Tulokset osoittivat, että henkilöt, jotka käyttivät matkapuhelinta kaksi tuntia tai enemmän ennen nukkumaanmenoa nukahtivat myöhemmin, nukkuivat vähemmän tunteja ja heidän unenlaatunsa oli myös huonompi. Yritä siis välttää liiallista näytön katselua illalla, jos haluat olla mahdollisimman pirteä seuraavana päivänä. Kun olemme levänneitä, meillä on myös enemmän energiaa olla aktiivisia, mikä puolestaan lisää energiatasoja entisestään.

7. Varaa aikaa harrastuksillesi

Kiireisen arjen, työn ja muiden velvoitteiden keskellä on helppo syrjäyttää vapaa-ajan kiinnostuksen kohteet. Energia- ja yleisen hyvinvointitasosi kannalta on kuitenkin tärkeää silloin tällöin varata aikaa johonkin, josta nautit. Onko sinulla ehkä jokin harrastus, jonka haluaisit aloittaa uudelleen? Suunnittele vaikkapa hetki viikosta, jolloin voit sydämesi kyllyydestä omistautua aktiviteetillesi. Näin tulet voimaan paremmin ja pitkällä tähtäimellä myös pirteämmäksi.

Tuotteet energisempaan arkeen:

 
Kurkuma
 
Super Greens
 
Kurkuma Luomu
 
Laktoositon Heraproteiini
 
Kauraproteiini
 
Green Energy Tee
 
B12 1000 Imeskelytabletit
 
C-vitamiini 1000 pH-Neutraali
 
D3-vitamiinitipat
 
Rakennevesipullo
 
Meditaatiotyyny
 
Meditaatiotyyny
 
Cashewpähkinät
 
Biofood Parapähkinät
 
Macadamia Pähkinät
 
Chocolate Crunchies
 
Choco Chill

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei