Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Vera - Raskausaika

Upea lähettiläämme Vera on kahden lapsen äiti ja koulutettu Doula, eli synnytystuen ammattilainen. Hän toimii ilolla Healthwellin brändilähettiläänä. Hyvinvoiva raskaus, syntymä ja vanhemmuus kiinnostavat Veraa kovasti. Lapsen lisäksi, myös vanhemmat tarvitsevat hoivaa. Vera painottaa, että ravitsemuksella on iso rooli raskautta toivoessa, lasta kantaessa, sekä syntymän hetkellä, että postpartum-aikana. -Tässä artikkelissa Vera antaa vinkkejä raskauden esiakaan, raskausaikaan, sekä aikaan raskauden jälkeen.

Vera Grönroos

Miten pidät huolta itsestäsi raskauden aikana?

Vera suosittelee liikkumaan monipuolisesti, mutta itseään kuunnellen, käymään osteopaatilla, tunnustelemaan raskauden syventämät ja pintaan nostattaneet tunteet, ja pitämään huolta ravitsemuksestaan. Hän suosittelee myös huomioimaan eri asentoja, sillä vauva asettuu kohdussa parhaaseen mahdolliseen asentoon, kun vauvalle luodaan sopivat puitteet sille. Vera suosittelee hoidattamaan mahdollisia epätasapainoisuuksia raskauteen erikoistuneen osteopaatin luona. Esimerkiksi vuosien takainen nilkan venähdyskin voi vaikuttaa vauvan asentoon kohdussa, ellei sen kehossa aiheuttamaa epätasapainoa hoideta.

Muutatko ruokavaliotasi raskauden aikana?

Vera suosittelee pyrkimään lisäämään mikroravinteita. Ja täydentämään ruokavaliota lisäravintein. Vera suosittelee syömään hyviä rasvoja, riittävästi proteiinia ja paljon syvän vihreitä vihanneksia ja marjoja. Kohdussa kasvavan vauvan aivot tykkäävät laadukkaista rasvoista. Probioottilisällä on positiivisia vaikutuksia mielialaan - onhan suolisto sanonnan mukaan toiset aivomme. Healthwellin Probiotic premium onkin Veran yksi lempi tuotteista! Raskausaikana nautittu probioottilisä voi myös vähentää syntyvän lapsen taipumusta allergiaan ja atopiaan. Hyvinvoiva suolisto imeyttää myös nauttimastamme ravinnosta ahkerammin ravintoaineita. Rauta taas on tärkeä, sillä vauva tankkaa varastojaan ahkerasti, jolloin omat varastomme saattavat huveta. Hellä ja hyvin imeytyvä rauta on Veran valinta. Veran vinkki on ottaa rautavalmiste yöpöydälle ja mikäli heräät yöllä, hän suosittelee ottamaan valmisteen tällöin. Rautaa ei tulisi ottaa Veran mukaan maitotuotteiden tai viljojen kanssa, jotta imeytyvyys olisi optimaalinen. C-vitamiinin kanssa nautittuna rauta imeytyy parhaiten, siksi Vera suositteleekin valmistetta, joka sisältäisi tätä, taikka raudan nauttimista hedelmän kanssa.

Syötkö jotain erityistä ravintolisää raskauden aikana?

Vera kokee lisäravinteiden nauttimisen erittäin tärkeäksi raskauden aikana, sillä syömämme ravinnon ravinnetiheys on aivan toista luokkaa, kuin esivanhempiemme aikana. Ruokavaliostamme puuttuu voimakkaan makuiset juuret, sisäelimet ja kaikkein ravitsevimmat luonnon antimet. Siispä lisäravinteilla on paikkansa. Raskausajan monivitamiinit, omega-3, rauta ja c-vitamiini, magnesium, B12-vitamiini, sinkki ja probiootit ovat myös Veran valintoja.

Onko sinulla liikuntavinkkejä raskaana ollessasi?

Kuuntele kehoasi. Liiku lempeästi, mutta riittävästi. Hyötyliikunta kunniaan. Uinti on erityisen hyvä liikuntamuoto raskaana! Lempeät ja hoivaavat liikuntamuodot ovat oikein hyviä. Itse Vera tykkäsi omassa raskausajassaan avantouida ja valmistautua tulevaan synnytykseen hengitellen kylmässä vedessä. Se oli hänen mukaansa yllättävän samankaltaista, kuin synnyttäessä supistuksia vastaanottaessa. Epämukavuuden sieto vaatii hänen mukaansa siis harjoittelua, ja valmistaa tulevaa synnytystä varten.

Miten pidät huolta itsestäsi ennen synnytystä?

Vera suosittelee pyrkimään välttämään kemikaaleja ihonhoidossa ja kodinhoidossa, kuten puhdistusaineissa. Vera suosittelee liikkumaan paljon luonnossa ja tuntemaan syklisyyden itsessään luonnon kautta. Kahden ainesosan hoitovoiteet ovat oikein loistava kemikaalikuorman pienentämiseen. Ainesosat löytyvät alta. Pesuaineeksi soveltuu usein ihan vain vesi, mutta jos siivouskomeroon hän lisää etikan ja soodan, ja saa niillä tosi puhdasta jälkeä.

Kuinka valmistaudut henkisesti synnytykseen?

Mielikuvaharjoitukset ovat kiva keino lähestyä tulevaa. Esiin putkahtavat huolet on hyvä vastaanottaa sellaisinaan - tunnustella, mistä tämä miete kumpuaa. Vera kävi raskausaikana muun muassa avannossa hengittelemässä. Kun kohtaa kylmän, on se epämukavaa, mutta varsin siedettävää, aivan kuten synnytysaallot.

Onko sinulla tuotteita, joita käytät ennen synnytystä?

Vera suosittelee hoivaamaan ihoa ja limakalvoja sekä ulkoisesti, että sisäisesti. Ulkoisesti esim. manteliöljy ja sheavoi ovat ihania luonnollisia kosteuttajia. Sisäisesti Vera suosittelee käyttämään omega-3 rasvahappoja, sekä oliiviöljyä ja riittävä nesteytystä. Avuksi nesteytykseen on kiva valita elektrolyyttijuomajauhe.

Miten pidät huolta itsestäsi synnytyksen jälkeen, jotta voit tuntea olosi mahdollisimman hyväksi?

Vera suosittelee pitämään vauvaa iholla. Nukkumaan vauvan kanssa, kantamaan vauvaa kantoliinassa, nuuhkimaan pienoista ja suukottelemaan. Vauva tarvitsee ja tuntee vain sinut ja näin opitte toisistanne ja elämä löytää uudet uomansa. Hengitä vauvan tahtiin. Lepää ja syö. Opi pyytämään apua, se on vahvuutta. Tätä avun pyytämistä olisi hyvä harjoitella ja odotusaikana. - Doulana Vera ohjaa usein asiakkaita ja työnsä puolesta kohtaamiaan odottajia kirjoittamaan itselleen synnytystoivelistan lisäksi postpartum-toiveet.

Mitä toivoisit ystäviltäsi tuolle ainutlaatuiselle ajalle? Mitä mahdollinen kumppani voisi tehdä tukeaksesi sinua?

Huolettaako joku - asian kirjoittaminen voi auttaa. Näin läheiset osaavat tukea sinua toivomallasi tavalla.

Mitä erityistä ruokaa/ravintolisää syöt synnytyksen jälkeen toipuaksesi hyvin?

Helposti sulavia ruokia, kuten keittoja ja puuroja alkuun. Keho kokee odotuksen ja syntymän äärellä, sekä sen jälkeen valtavia mullistuksia - suoliston hellä hoiva on hyvästä. Muista riittävä nesteytys ja imetysvitamiinit! Rautalisä, omega-3 ja probiootit myös. Postpartum herkkukaappiin on hyvä varata paljon energiaa sisältäviä tuotteita ja luumuja! Tietäjät tietävät, että wc:ssä käyminen on mukavampaa toimivan suoliston kanssa.

Onko sinulla vinkkejä mitä tehdä, jos yrität tulla raskaaksi?

Vera teettäisin laajan terveystarkastuksen sisältäen verikokeet, jotta tiedän mitä kehoni kaipaa ravitsemuksellisesti. Hoitaisi itseäänmyös akupunktion ja osteopatian muodossa, sekä kävisin juttelemassa ajatuksistani mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Yksin en toivoisi kenenkään jäävän.

Onko sinulla vinkkejä sopivaan reseptiin?

Kemikaalikuormaa on hyvä pienentää oli elämäntilanne mikä tahansa, mutta etenkin odotusaikana. Helppo tapa on valmistaa oma kosteusvoide ja välttää näin iholle päätymästä muuta kuin luonnollisia ainesosia. Oma helppo voiteeni koostuu kahdesta Healthwellin tuotteesta; manteliöljystä, sekä sheavoista. Kuinka super helppoa!

Muuta, jota haluat nostaa?

Odotus, synnytys ja vanhemmuus ovat suuria siirtymiä ja vaativat energiaa. Kun pidät itsestäsi huolta, jaksat paremmin ja näin koko perhe voi paremmin. Onnellinen vanhempi, onnellinen lapsi.

Lisäravinnevinkkejä:

 
Kolmoismagnesium
 
Raskauspaketti
 
Metyloitu B12 Vitamiini
 
Sinkki 25
 
Omega-3 Plus
 
Nestetasapaino
 
C-vitamiini 1000 pH-Neutraali
 
Lempeä Rauta
 
Probiotic Premium
 
Monivitamiinit Raskauteen
 
Blutsaft Rauta
 
Pellavansiemenet


Muita itsehoitovinkkejä:

 
PURE Manteliöljy
 
Healthwell Sheavoi Luomu
 
Vartalotyyny
 
Alepposaippua
 
Lämmitys-/Painotyyny
 
Hierontapallo
 
Vartalotyyny
 
Vartalotyyny Raskaus
 
Abilica FitnessPallo

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei