Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Huolehdi ihostasi

Iho on kehomme suurin elin, joka suojaa kehoa ulkomaailmalta. Huolehtimalla siitä oikein alusta alkaen, luot pohjan iholle, joka säilyttää raikkaan ulkonäön monta vuotta eteenpäin.

  • Ihonhoito sisältäpäin
  • Hoitorutiini ihotyypillesi
  • Mitä tapahtuu, kun iho vanhenee
  • Ihon rakenne

Huolehtimalla ihostasi jo nuorena luot hyvät edellytykset sen säilymiseksi raikkaana pitkään.

Ihonhoito sisältäpäin

Ei ole mikään salaisuus, että ihomme heijastaa sisäistä tilaamme, joten olisi viisasta tarkistaa sekä elämäntapasi että ruokavaliosi. Seuraavilla aineilla on hyviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua pitämään ihon kauniina sisältäpäin, varsinkin kun ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä. Varmista, että saat tarvittavat aineet ruokavalion kautta tai valituista ravintolisistä.

Kollageeni iholle

Kollageeni on ehkä yksi eniten puhutuista aineista, eikä se ole mikään ihme. Kollageeni on kehon yleisin proteiini, ja sen tärkein tehtävä on pitää keho yhtenäisenä kuin liima. Se pitää niin nivelet ja rustot kuin ihon ja kynnet yhdessä ja jatkaa niiden joustavuutta. Kollageenin tuotanto jatkuu kehossasi jatkuvasti samalla, kun lisäät sitä ruokavaliosi kautta, etenkin lihasta, luuliemestä ja sisäelimistä. Kehon oma tuotanto kuitenkin hidastuu iän myötä, alkaen 25-vuotiaana. Aluksi tätä ei huomaa, mutta myöhemmin elämässä se voi ilmetä löystyneenä ihona. Siksi voit lisätä kollageenia jauheena, kapseleina tai nestemäisessä muodossa- mitä aikaisemmin elämässä, sitä parempi. Täältä voit oppia lisää siitä, kuinka kollageeni toimii.

Elastiini iholle

Elastiini on myös tärkeä proteiini useille kehon kudoksille, mukaan lukien iholle. Elastiini edistää erityisesti ihon joustavuutta, toisin sanoen sen palautumista alkuperäiseen muotoonsa sen jälkeen, kun iho on kutistunut tai venytetty. Iän myötä elastiinin määrä vähenee, mikä tarkoittaa sitä, että ihon oma kyky tasoittaa juonteita ja ryppyjä ei ole enää yhtä hyvä. Sekä kollageeni että elastiini hyötyvät runsaasta antioksidanttien saannista.

Kivennäisaine iholle

Hivenaine kivennäisaineita löytyy luonnollisesti sekä kollageenista että elastiinista - ja se on siten tärkeää kimmoisalle, elastiselle iholle, joka voi toipua rasituksista. Usein piitä valmistetaan bambusta ja joskus se tunnetaan myös nimellä Silika.

Hyaluronihappo iholle

Hyaluronihapon tehtävä on sitoa kosteutta, mikä on tietysti tärkeää kuivan ihon välttämiseksi. Samalla kosteutettu iho antaa enemmän tilavuutta iholle, mikä puolestaan tekee siitä elastisen ja mahdolliset linjat tasoittuvat. Hyaluronihappoa voidaan käyttää myös ihovoiteissa ja seerumeissa, koska sillä on kyky tunkeutua ihokerroksiin.

Tuote vinkkejä

 
Silika 250
 
Hyaluronihappo 250
 
Kollageenijauhe
 
Collagen Skin & Nails
 
Collagen Beauty Shot
 
Kollageeni Plus
 
Kollageenijauhe
 
Keto MCT Kollageeni

Ihonhoito ihotyypillesi

Riippuen siitä, onko sinulla kuiva, normaali vai rasvainen iho, sinun on mukautettava ihonhoitorutiinisi sen mukaan. Valitse mielellään tuotteita, jotka täydentävät toisiaan, mutta ole varovainen yhdistäessäsi useita voimakkaita ainesosia, joihin iho voi reagoida. On myös hyvä idea kysyä neuvoa ihoterapeutilta löytääksesi oikeat tuotteet juuri sinulle.

Ihonhoitorutiinit eri ihotyypeille

  • Rasvainen ja akneen taipuvainen iho tarvitsee apua tasapainottamaan liiallista talin tuotantoa, mutta ilman että iho kuivuu liikaa. Käytä mielellään tee-puun öljyä, joka tappaa bakteerit, ja valitse kasvovesi, jossa on hyaluroonihappoa. Kosteutta ihoa mielellään kevyellä, läpinäkyvällä geelillä, joka ei tuki ihohuokosia yhtä paljon kuin todella rasvainen voide. Naamioilla, jolla on tehokas rooli lian poistossa huokosista ja ihon tasapainottamisessa.

  • Kuiva iho tarvitsee tietenkin kosteuspommin, sekä puhdistusvoiteen, tonerin ja kasvovoiteen muodossa. Etsi mielellään tuotteita, jotka sisältävät glyseriiniä, joka sitoo kosteutta. Myös hyaluronihapon taso kannattaa tarkistaa. Käytä mielellään voidetta ennen viimeistä kerrostamista seerumin jälkeen, koska seerumi tunkeutuu helpommin syvälle ihoon. Rikas, kosteuttava kasvovoide tai kasvoöljy kosteuttaa sitten ulommat ihokerrokset.
    Lue lisää ihonhoidosta kuivalle iholle täältä.

  • Normaali iho on iho, joka ei ole rasvainen tai kuiva, mutta on erittäin tärkeää valita hyvät ihonhoitotuotteet myös ongelmien ennaltaehkäisyyn. Valitse puhdistustuote, joka poistaa tehokkaasti likaa ja meikin, jatka virkistävällä tonerilla ja viimeistele seerumilla ja kasvovoiteella, joka sopii ihotyypillesi. Kun iho tuntuu stressaantuneelta tai herkältä, aloe vera voi lievittää, ja ajoittain voit boostata kosteuttavilla naamioilla.

Tuote vinkkejä

 
PURE Manteliöljy
 
PURE Jojobaöljy
 
PURE Arganöljy
 
PURE Tea Tree
 
Meikinpoistaja
 
Kuoriva Yö- seerumi
 
Brightening Hydro Mask
 
Yövoide Kypsälle Iholle
 
Tea Tree -puhdistusaine
 
Tea Tree Kasvovesi
 
Teepuun voide
 
Puhdistus Vaahto
 
Vartalovoide
 
Vartalobalsam
 
Clean Micellar Water
 
Illuminating Serum
 
Silmävoide Ikääntyvälle Iholle
 
Daily Booster
 
Hajusteeton voide
 
Cleansing Creme Mousse

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei