Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Tietoinen treeni

Tiedostamalla kehosi toiminnot ja ymmärtämällä sen viestejä voit paremmin ja vältät ylikuormitusta, tarpeetonta stressiä ja vammoja. Jatka lukemista, kerromme kuinka!

Harjoittele tietoisesti - positiivinen vaikutus sekä kehoon että mieleen. Tule tietoisemmaksi treenisi aikana ja koe positiiviset vaikutukset sekä kehossa että mielessä.

Nyky-yhteiskunnassa on helppo unohtaa kuunnella omaa kehoa. Monet meistä sivuuttavat kehon antamat signaalit ja lopulta emme huomaa niitä lainkaan. Menetämme paljon tärkeää tietoa siitä, miten keho voi, kuinka sitä tulisi hoitaa ja kuinka pysymme terveinä ja hyvinvoivina. Tulemalla tietoisemmaksi kehostasi, miten se toimii ja mitä sisälläsi tapahtuu erityisesti treenin tai fyysisen rasituksen aikana, voit oppia paljon.

Miksi tietoinen läsnäolo?

Tietoisempi läsnäolo voi johtaa joukkoon positiivisia terveysvaikutuksia. Se on työkalu, jota voidaan käyttää muun muassa stressiin, ahdistukseen ja huolestuneisuuteen, jotka kaikki voivat johtaa merkittäviin terveysongelmiin, jos niitä ei huomata ja hoideta ajoissa (1)Tietoinen läsnäolo voi olla vaikeaa etenkin nyky-yhteiskunnassa, koska emme harjoittele sitä erityisen paljon. Kykyä tietoiseen läsnäoloon voit kehittää riippumatta siitä, kuinka vaikealta tai hankalaltaa se aluksi tuntuu. Ja usko meitä, se on sen arvoista!

Menetelmä perustuu hetken kokemusten, tunteiden, ajatusten ja kehon aistimusten tarkkailemiseen arvostelematta niitä. Tulemalla tietoisemmaksi huomaat helpommin kehon signaalit, opit tuntemaan itsesi paremmin ja havaitset varoitusmerkit mahdollisista terveysongelmista. On myös sanottu, että nykyhetkessä eläminen voi auttaa elämään onnellisemman ja kiitollisemman elämän.

Tietoinen treeni - mitä tarkoitamme?

Termillä tietoinen treeni tarkoitamme treeniä, jossa olet läsnä kehossa ja ympäristössä, jossa keskityt kuuntelemaan, mitä kehosi tarvitsee juuri tänään ja miten se voi. Tietoisessa treenissä tiedostat, miltä keho tuntuu ennen treeniä, sen aikana ja sen jälkeen, ja kuuntelet sen signaaleja ja toimit sen mukaan. Tietoinen treeni voi auttaa sinua tuntemaan kehosi paremmin, huomaamaan helpommin tärkeät signaalit, jotta et rasita itseäsi liikaa tai satuta itseäsi, sekä optimoimaan treenisi paremmin, kun tunnet, mitkä lihakset työskentelevät ja miltä juuri näissä lihaksissa tuntuu.

Suosikki tuotteemme

 
Casall Kettlebell Soft
 
Abilica Käsipainot
 
All-round-matto, 6 mm
 
Abilica FitnessPallo
 
Tasapainotyyny, Suuri
 
Elastic Tube
 
Tasapainotyyny
 
Vastuskuminauhat
 
Virtufit Foam Roller
 
Virtufit Pilates-rengas
 
Hulahula Vanne
 
Jooga-setti
 
Joogamatto, 3,5 mm

HARJOITUS - tule tietoisemmaksi TREENISSÄSI

Tulemalla tietoisemmaksi treenisi aikana voit sekä suojata itseäsi ylikuormitukselta että optimoida harjoittelusi tuntemalla kehosi ja lihaksesi paremmin. Kokeile tietoisuuden sisällyttämistä seuraavaan harjoitteluun.

Teen näin

  • Ennen treeniä: - sulje silmäsi ja tunne kehosi 5 minuutin ajan. Ota muutama tietoinen hengitys aivan vatsan pohjaan asti, tunne miltä se tuntuu. Tuntuuko se raskaalta vai kevyeltä, tunnetko olevasi täynnä energiaa vai hyvin väsynyt? Onko sinulla kipuja tai tunnetko kehossasi rajoituksia? Tunnetko olevasi joustava ja notkea? Arvostelematta sitä mitä tunnet, anna sen olla. Nyt olet tarkastanut kehosi ja sinulla on lähtökohta päivän harjoitteluun.
  • Treenin tai toiminnan aikana keskity itseesi ja mahdollisesti ympäristöösi ( jos esimerkiksi olet ulkona metsässä). Yritä olla ajattelematta muuta kuin sinusta nousevia tunteita, keskity kehoosi ja sen tuntemuksiin. Jos harjoitus tuntuu liian raskaalta, hidasta, tai jos tunnet pystyväsi, voit tietoisesti puskea kehoa kovempaan suoritukseen. Kuuntele sitä!
  • Treenin jälkeen: - tee sama kuin ennen harhoittelua - tarkista tilanne. Miltä keho nyt tuntuu? Hengitys, tunteet, kipu, jäykkyys. Mitä koet, mitä tunnet? Pystyitkö kuuntelemaan kehoa harjoittelun aikana vai oliko vaikeaa pysyä nykyhetkessä? Älä arvostele tunteitasi, kokemuksiasi tai sitä, miten treeni meni, vaan arvioi vain kokemusta.

Tietoinen treeni tulee olemaan kerta kerralta helpompaa. Trenaa myös olemaan tietoisemmin läsnä muissa elämäsi osa-alueissa kehittyäksesi nopeammin. Onnea matkaan!

Viitteet

  1. Mindfulness - 1177 (Haettu 2022-12-18)
Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei