Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Tee oma huuhteluaine

Teollinen huuhteluaine voi sekä pilata vaatteita että olla haitallista ympäristölle. Monille tekstiileille ei huuhteluaine sovi lainkaan. Tekemällä oman huuhteluaineen saat silti pyykkisi tuoksumaan hyvältä ja tuntumaan pehmeältä.

Suosikki tuotteemme

 
PURE Sitruunaruohoöljy
 
PURE Eukalyptusöljy
 
PURE Laventeliöljy
 
PURE Rosmariiniöljy
 
Lasipullo Ruskea
 
Alumiinikorkki
 
Lasipullo Kirkas

Huuhteluaineen resepti:

Näin teet sen:

Sekoita etikka veteen ja säilytä esimerkiksi lasipullossa. Saadaksesi hyvän tuoksun huuhteluaineeseen, voit lisätä muutaman tipan eteeristä öljyä. Valitse esimerkiksi rosmariiniöljy, laventeliöljy tai eukalyptusöljy.

Huuhteluaine, joka on valmistettu Pure Laventeliöljystä ja Pure Rosmariiniöljystä.

Vinkki! Etikka huuhteluaineessa auttaa pitämään sekä vaatteet että pesukoneen puhtaana. Lisäämällä muutaman tipan eteeristä öljyä saat hyvän tuoksun vaatteisiisi, ja öljyillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia.

Oman huuhteluaineen edut

Oman huuhteluaineen etuja on monia. Sen lisäksi, että se on hellävarainen ympäristölle, se toimii myös pesukoneen kalkinpoistajana. DIY-huuhteluaine auttaa myös säilyttämään värit ehjinä ja poistaa tahroja, kuten hikipilkkuja valkoisista vaatteista.

Monet kaupasta ostettavat huuhteluaineet sisältävät kemikaaleja, jotka heikentävät vaatteiden joustavuutta, sekä ftalaatteja, jotka ovat hormonihäirikköjä. Esimerkiksi urheiluvaatteet menettävät hikoilun siirtokykynsä ja pyyhkeet menettävät sekä kimmoisuutensa että imukykyisyytensä, kun niitä pestään huuhteluaineella. Myös joustavista materiaaleista valmistetut tekstiilit voivat menettää joustavuutensa huuhteluaineen vaikutuksesta.

Koska huuhteluaineet sisältävät usein myös hajusteita, ne ovat huonoja allergikoille ja lapsille. Nämä haitalliset aineet päätyvät sitten veteemme eivätkö hajoa luonnossa. Valmistamalla oman huuhteluaineen voit varmistaa, että ympäristö, ihosi ja vaatteesi voivat hyvin!

Suosikki tuotteemme

 
PURE Eukalyptusöljy
 
PURE Laventeliöljy
 
PURE Frankincense
 
PURE Inkivääriöljy
 
PURE Jasmiiniöljy
 
PURE Saunapaketti

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei