Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Tee oma aurinkorasva

Kesällä monet meistä haluavat kullanruskean ja raikkaan ihon, mutta on kuitenkin todella tärkeää muistaa suojata iho auringon voimakkailta säteiltä. Tässä reseptissä opit tekemään oman kotitekoisen aurinkovoiteen luonnollisista ainesosista ja täysin ilman kemikaaleja.

Tee oma ihoa hoitava ja kosteuttava aurinkovoiteesi Healthwellin luonnollisilla ihonhoitotuotteilla.

Tässä aurinkovoiteessa on kookosöljyn ja sheavoin pohja, jotka antavat voiteelle kermaisen koostumuksen samalla kun ne hoitavat ja kosteuttavat ihoa. Tässä omatekemä aurinkovoide sisältää myös sinkkioksidia tai titaanidioksidia, jotka ovat yleisiä aineosia mineraalipohjaisissa aurinkosuojatuotteissa, joissa ne tarjoavat fysikaalisen UV-suojan. E-vitamiiniöljy on sekä ihon hyvinvointia edistävä että tekee aurinkovoiteesta pidempään säilyvän, ja mehiläisvaha pitää aurinkovoiteen koostumuksen parempana ja iholla paremmin. Eteerinen öljy antaa aurinkovoiteelle ihastuttavan tuoksun. Huom! Reseptissä olemme käyttäneet laventeliöljyä, mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muuhun eteeriseen öljyyn.

Huom! Sinkkioksidi voi olla myrkyllistä vesieläimille, joten älä ui aurinkovoide ihollasi.

Tarvitset:
1,2 dl neitsytkookosöljyä
0,5 dl puhdasta sheavoita
0,5 dl mehiläisvaharakeita
2 tl sinkkioksidia (jauhe)
Muutama tippa E-vitamiiniöljyä
10-20 tippaa eteeristä öljyä, esim. eteeristä laventeliöljyä
5 dl lasipurkki kannella
Mahd. pienempiä lasipurkkeja säilytystä varten

Tee näin:

  1. Kaada kookosöljy, sheavoi ja mehiläisvaha lasipurkkiin.
  2. Aseta purkki kattilaan, jossa on muutama cm vettä, ja laita se lieden keskilämmölle. Laita lasipurkkiin kansi päälle (mutta älä sulje tiiviisti). Sekoita silloin tällöin aineksia, kunnes ne sulavat.
  3. Kun ainekset ovat sulaneet, ota lasipurkki pois liedeltä ja sekoita joukkoon sinkkioksidi ja E-vitamiiniöljy. Huom! Ole varovainen ja huolehdi, ettet hengitä sinkkioksidia!
  4. Anna tuotteen jäähtyä hetki ja tiputa sitten eteeristä öljyä sekaan ja sekoita huolellisesti.
  5. Säilytä aurinkovoide lasipurkissa tai jaa se pienempiin lasipurkkeihin pidentääksesi sen säilyvyyttä. Voit myös kaataa voiteen pulloon, tai miksei tyhjiin deodoranttipakkauksiin, jolloin sitä on helpompi levittää ja vähemmän sotkua. Säilytä valmis aurinkorasva kuivassa ja viileässä.
Muista: Koska kyseessä on täysin luonnollinen ja kotitekoinen tuote, emme voi taata tiettyä aurinkosuojakerrointa. Ole siis varovainen auringossa ollessasi ja kokeile vähitellen, mikä sopii iholllesi. Yhdistä myös mielellään tavalliseen aurinkosuojatuotteeseen, erityisesti jos oleskelet auringossa pitkiä aikoja.

Tuotevinkit:

 
PURE Laventeliöljy
 
Virgin Kookosöljy
 
Mehiläisvaha Keltainen
 
E-Vitamiini Komplex
 
Healthwell Sheavoi Luomu
 
Lasipurkki
 
Kansi
 
Sinkkioksidijauhe

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei