Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Öljypurskuttelu - luonnollinen suuvesi

Seuraatko terveystrendejä? Jos vastasit kyllä, olet varmasti kuullut öljypurskuttelusta eli oil pullingista! Tämä ayuverdinen menetelmä tarkoittaa suun huuhtelua kookosöljyllä hampaiden luonnollisen valkaisun, paremman suuhygienian ja lukuisten muiden positiivisten vaikutusten saavuttamiseksi. Käyttämällä kookosöljyä 10-20 minuutin ajan luonnollisena suuvetenä voit poistaa bakteereita ja myrkkyjä hampaistasi ja suuontelostasi, minkä sanotaan antavan valkoisemman hymyn, terveemmät ikenet ja raikkaamman hengityksen.

Ainesosat
250 ml Healthwell Kookosöljy Neutraali LUOMU
2 tippaa Healthwell PURE Piparminttuöljy LUOMU
Tarvikkeet:
Lasipurkki tiiviillä kannella.

Tee näin: Aloita lämmittämällä kookosöljyä niin, että se muuttuu nestemäiseksi. Helpoiten tämä käy asettamalla kookosöljyä sisältävä lasipurkki kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi. Kaada 250 ml kookosöljyä lasipurkkiin, joka on tiiviisti suljettavissa. Tiputa sekaan 2 tippaa eteeristä piparminttuöljyä ja sekoita. Piparminttuöljyllä on tiettyjä bakteereita tappava vaikutus sekä virkistävä mintun tuoksu! Anna öljyn jähmettyä helpompaa annostelua varten.

Oil Pulling eli öljypurskuttelu vaihe vaiheelta

  1. Aloita harjaamalla hampaat kuten tavallisesti ja huuhtele suu vedellä.
  2. Ota noin teelusikallinen öljyä, joka sulatetaan suussa nesteeksi. Huuhtele sen jälkeen öljy suussa kuten suuvesi, hampaiden välissä, kielen ja kitalaen ympärillä.
  3. Huuhtele mielellään 15-20 minuuttia ennen kuin syljet sen roskakoriin. Jos se tuntuu oudolta, aloita 5-10 minuutilla ensimmäisillä kerroilla ja lisää aikaa vähitellen. Tärkeää! Älä sylje öljyä lavuaariin tai WC:hen, sillä öljy voi jähmettyä putkissa aiheuttaen tukoksia ja vahinkoa putkille.
  4. Toista joka päivä, mieluiten aamuisin, saadaksesi puhtaan ja raikkaan suuhygienian.

Tuotevinkit

 
Kookosöljy Neutraali
 
Virgin Kookosöljy
 
PURE Piparminttuöljy
 
PET-purkki kannella

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei