Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Mitä ovat maitohappobakteerit?

Suuren osan immuunijärjestelmästämme muodostaa suolistomme luontainen bakteerifloora, joka auttaa suojaamaan meitä haitallisilta bakteereilta. Joskus vatsamme joutuu epätasapainoon, ja lisäannos maitohappobakteereita voi auttaa vatsaa löytämään tasapainon uudelleen.

  • Mitä maitohappobakteerit ovat?
  • Maitohappobakteerit ruoassa
  • Ravintolisät maitohappobakteereilla

Jogurtti on hyvä lähde edullisille maitohappobakteereille.

Suositellemamme tuotteet:

 
Probiotic Premium
 
Laktaasi Vatsa
 
Probiotic Vital
 
LactoVitalis Pro
 
Betain HCL
 
Gluten Enzymes

Mitä maitohappobakteerit ovat?

Maitohappobakteerit ovat bakteereja, jotka esiintyvät luonnostaan maha- ja suolistojärjestelmässä ja tuotetaan suolistossa. Peräti 90 % immuunijärjestelmän soluista sijaitsee suolistossa ja bakteerit auttavat vatsaa reagoimaan normaalisti erilaisiin ruokiin sen sijaan, että se reagoisi yli normaalisti tavalla, joka saa meidät tuntemaan kipua. Suolistofloora sisältää normaalisti miljardeja hyödyllisiä bakteereita useista sadasta eri bakteerikannasta. Niiden hyöty meille on muodostaa happamassa ympäristössä toimiva suojakerros limakalvoa pitkin, joka estää haitallisia bakteereita, jotka aiheuttavat sairauksia. Ne voivat myös auttaa kehoa ottamaan tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa ja sinkkiä.

Kun suolistofloora häiriintyy eri syistä, kuten pitkittyneestä stressistä tai vatsataudista, meillä on mahdollisuus saada vatsavaivoja. Tämä puolestaan voi johtaa heikentyneeseen immuunipuolustukseen, jolloin riskimme sairastua kasvaa. Uusien maitohappobakteerien lisäämisellä suolistoon voimme auttaa palauttamaan vatsan tasapainon ja puolustuskyvyn.

Suositellemamme tuotteet:

 
LactoVitalis Kids
 
Omenaviinietikka
 
Digestive Enzyme
 
Digestive Enzymes
 
Betain HCL
 
HMA HCL Plus
 
Kombucha Luomu

Maitohappobakteerit ruoassa

Ennen vanhaan oli helpompaa saada maitohappobakteereita ruokavaliosta, sillä käytimme erilaisia ruokatuotteita parantaaksemme niiden säilyvyyttä. Nykyiset modernit jääkaappimahdollisuudet estävät toki haitalliset bakteerit, mutta ovat myös tehneet hyödyllisten bakteerien saannista meille vaikeampaa. Pääasiassa happamat ja fermentoidut ruokatuotteet, kuten piimä, jogurtti, hapankaali ja kombucha sisältävät maitohappobakteereita, sekä elintarvikkeet, joita on rikastettu probiooteilla, kuten tietynlaiset probioteilla varustetut jogurtit.

Elintarvikkeita, jotka sisältävät elävää bakteerikulttuuria, kutsutaan probiooteiksi, joita voidaan kuvata hyödyllisten bakteerien ryhmänimeksi, jotka ovat valmistajien tutkimuksin todistettu olevan vaikutusvaltaisia. Lisäksi on olemassa myös prebiootteja, jotka toimivat ruokana hyvälle bakteereille. Esimerkkejä prebiooteista ovat liukoiset ja geeliä muodostavat kuidut, kuten kaura- ja chiansiemenissä olevat beetaglukaanit. Synbiootteja sisältävät elintarvikkeet sisältävät sekä pro- että prebiootteja symbioosissa parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi. Hyvä vinkki on siis syödä prebioottisia elintarvikkeita samaan aikaan syömällä probiootteja, kannustamalla bakteerien kasvua suolistossa.

Suositellemamme tuotteet:

 
Entsyymitasapaino
 
Laktaasi Vatsa
 
Vatsa & Suolisto
 
Ruoansulatusentsyymi
 
Omenaviinietikka
 
pH-arvon Indikaattori

Maitohappobakteereilla varustettu ravintolisä

Maitohappobakteereilla varustettu ravintolisä sisältää yleensä useita miljardeja bakteereita yleisimmistä kannoista. Näitä lisäravinteita on saatavana eri muodoissa, kuten kapseleina, tabletteina tai nestemäisessä muodossa. Jos sinulla on usein mahavaivoja, tai olet tilapäisesti saanut suoliston epätasapainon sairauden tai muiden syiden, kuten epäsäännöllisen ruokavalion tai pitkittyneen stressin takia - voivat probiootit auttaa vatsaa löytämään tasapainon helpommin uudelleen!

Huom! Hyvä muistisääntö on vaihtaa ajoittain probioottilisäsi toiseen, jossa on erilaisia bakteerikantoja. Jos syöt pitkään samaa bakteerityyppiä, se voi lopulta ottaa vallan ja korvata muita hyödyllisiä bakteereja, mikä voi aiheuttaa epätasapainoa suolistofloorassa. Vaihtelemalla muutamaa erilaista ravintolisää, joissa on erilaisia bakteerikantoja, takaat hyvän bakteerien monimuotoisuuden. Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa lisäravinnetta noin kolmen-neljän viikon välein. On hyvä pitää viikko taukoa, jolloin annat vatsan levätä ja palautua ennen seuraavaa kuuria.

Vatsalle ja suolistolle

Ruuan sulattamiseen tarvitaan entsyymejä. Laktaasientsyymit puolestaan voivat olla hyödyllisiä, jos olet laktoosi-intolerantti.

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei