Huippulaatua vuodesta 2005
Vuodesta 2005 lähtienVuodesta 2005 lähtien
Healthwell Ruusujuuriuute, Terveys & Hyvinvointi - Healthwell
Bild saknas

Healthwell Ruusujuuriuute

4.38 / 5
Betyg: 4.38 / 5
Stressiin ja väsymykseen

- Adaptogeeninen kasvi
- Standardoitu uute
- B5-vitamiini edistää henkistä suorituskykyä
- Auttaa uupumuksessa
Koko
80 kaps.
13,90 €
160 kaps.
25,90 €
-7%
240 kaps.
36,90 €
-12%

Meidän hinta

13,90 €
Hintavertailu: 0,17 €/kaps (0,17 €/annos)
Osta myös
Healthwell Pill Box
1 st, White
4,50 €
Varastossa
Ilmainen toimitus 30 €
Lähetetään välittömästi  

LähetetäänToimitusaika
Budbeetänään 9:002-4 päivää
Budbee Boxtänään 9:002-4 päivää
Postitänään 13:002-4 arkipäivät
Ashwagandha Prem.
120 kaps.
Healthwell Ashwagandha Premium
Uutuus
20,90 €
3,8
3.8
Betyg: 3.76 / 5
Muut ovat ostaneet
KSM 66
120 kaps.
KSM-66 Ashwagandha
21,90 €
Muut ovat ostaneet
Vege Ashwagandha
60 kaps.
Healthwell Ashwagandha- kapselit
Uutuus
12,90 €
4,8
4.8
Betyg: 4.83 / 5
Muut ovat ostaneet

Tuotesuositukset

Ashwagandha Prem.
120 kaps.
Healthwell Ashwagandha Premium
Uutuus
20,90 €
3,8
3.8
Betyg: 3.76 / 5
Muut ovat ostaneet
KSM 66
120 kaps.
KSM-66 Ashwagandha
21,90 €
Muut ovat ostaneet
Vege Ashwagandha
60 kaps.
Healthwell Ashwagandha- kapselit
Uutuus
12,90 €
4,8
4.8
Betyg: 4.83 / 5
Muut ovat ostaneet
 • Tuotekuvaus
 • Ravintosisältö
 • Betyg: 4.38 / 5
  Arvostelut (13)
 • Toimitus- ja maksutavat
Ravintosisältö
Tuotekuvaus

Ruusujuuri väsymyksen hoitoon

Healthwell Ruusujuuriuute on vahva lisäravinne, joka sisältää adaptogeenista ruusujuurta. Tuote sisältää uutteita, jotka on standardoitu 3%:n rosaviinipitoisuuteen ja 1%:s salidrosidipitoisuuteen. Nämä kaksi ainetta ovat ruusujuuren vaikuttavia aineita. Lisäksi tuotteeseen on lisätty B5-vitamiinia eli pantoteenihappoa, joka edistää henkistä suorituskykyä. Parhaan vaikutuksen aikaansaamiseksi suositellaan ottamaan 1-2 kapselia päivittäin aamulla tai varhain iltapäivällä stressaavan ja uuvuttavan elämänvaiheen aikana.

Vinkki! Vielä vahvemman annoksen ruusujuurta sekä muita adaptogeenejä löydät Focus Premium -lisäravinteesta.

 • Korkea-annoksinen ruusujuurilisä
 • Standardoitu 3%:n rosaviini- ja 1%:n salidrosidipitoisuuteen
 • Adaptogeeninen kasvi, joka edistää kehon sopeutumiskykyä
 • Sisältää pantoteenihappoa, joka edistää henkistä suorituskykyä
 • Käytä stressaavien ja uuvuttavien ajanjaksojen aikana

Adaptogeeninen ruusujuuri

Ruusujuuri lukeutuu niin kutsuttuihin adaptogeenisiin kasveihin. Adaptogeeni tulee englannin kielen sanasta adapt, eli sopeutua. Adaptogeeniset kasvit sisältävät aineita, jotka edistävät kehon sopeutumiskykyä vallitsevaan tilanteeseen ja sisäisiin sekä ulkoisiin rasitustekijöihin, jotta voimme selviytyä niistä paremmin. Adaptogeenit eivät sisällä keskushermostoa stimuloivia aineita, joten niistä ei tule riippuvaiseksi eikä niille kehity toleranssia.

Ruusujuuren vaikutusta väsymykseen, keskittymiseen ja huomion tarkentamiseen on tutkittu monissa tieteellisissä tutkimuksissa, mutta lisätutkimuksia tarvitaan ymmärtämään ruusujuuren vaikutuksia paremmin. Myös ruusujuuren ja hedelmällisyyden välistä yhteyttä tutkitaan aktiivisesti. Aiheesta ei kuitenkaan toistaiseksi vielä ole todistettuja väitteitä.

Ruusujuuren annostus

Ruusujuuren vaikutuksessa on tärkeää tehdä ero sen välillä, kun ruusujuurta otetaan kerta-annoksena, ja kun sitä käytetään toistuvasti lisäravinteena. Jos tarvitset nopeasti lisää energiaa esimerkiksi treeniin tai muuhun paljon energiaa vaativaan tehtävään, voit ottaa ruusujuurta kerta-annoksena. Jos taas koet, että kehosi on epätasapainossa stressin tai pitkäkestoisen rasituksen vuoksi, voi sinun olla parempi ottaa tabletteja säännöllisesti pitkällä aikavälillä.

Ruusujuurella ei ole tunnettuja haittavaikutuksia, kun noudatetaan suositeltua annostusta. Jotkut voivat kuitenkin kokea vaikeuksia nukahtaa, jos ruusujuurta otetaan myöhään illalla. Ruusujuuriuutetta suositellaankin otettavan aamulla tai varhain iltapäivällä, jotta vältetään mahdolliset vaikutukset unenlaatuun.

Vegetarian Friendly
Vegetarian Friendly -merkki tarkoittaa, että tuote sopii sekä kasvissyöjille että vegaaneille.


Miksi ruusujuuri on niin suosittua?

Ruusujuurta käytetään yleensä piristävänä aineena lyhytkestoisten stressi- tai väsymysjaksojen aikana. Ruusujuuri kuuluu adaptogeenien joukkoon, ja sitä myydään sekä ravintolisänä että lääkkeinä.

Mikä on ruusujuuri?

Ruusujuuri on kukka, joka kasvaa villinä Pohjois-Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, alueiden kovista ja karuista ilmastoista huolimatta. Kukalla on pitkä historia sekä ruoka-aineena että lääkekasvina. Ennen vanhaan ruusujuurta sekä syötiin raakana että keitettiin vihanneksena. Ruusujuuren tiedettiin sisältävän runsaasti C-vitamiinia ja sen uskottiin edistävän terveyttä, lievittävän päänsärkyä ja antavan energiaa. Jo vuonna 1755 Carl von Linne kuvaili ruusujuurta lääketieteen käsikirjassaan parantavaksi luonnonlääkkeeksi.

Ruusujuuri kuuluu adaptogeeneiksi kutsuttujen kasvien ryhmään. Sana adaptogeeni tulee englannin kielen sanasta "to adapt", mikä tarkoittaa sopeutumista.

Adaptogeeniset kasvit

On olemassa tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että adaptogeeniset kasvit voivat auttaa kehoa sopeutumaan sen kokemaan fyysiseen ja henkiseen rasitukseen. Kun kehoa harjoitetaan toimimaan normaalisti rasituksesta huolimatta, voi kokea energiatasojensa kasvavan. Adaptogeenit myös vaikuttavat nopeasti eivätkä aiheuta riippuvuutta.

Adaptogeenien tehon voi kokea, mutta niitä ei tule sekoittaa stimulantteihin, kuten kofeiiniin. Toisin kuin adaptogeenit, stimulantit vaativat ajan myötä yhtä korkeampaa annostusta saman vaikutuksen aikaansaamiseksi. Keho ei totu ruusujuureen samalla tavalla, vaan sitä voidaan käyttää pitkäkestoisesti ilman taukoja.

Ruusujuuri luonnossa.

Mitä vaikutuksia ruusujuurella on?

Ruusujuuren vaikutuksia muun muassa henkiseen suorituskykyyn ja väsymykseen on tutkittu useissa kliinisissä tutkimuksissa ja tutkimusta tehdään edelleen jatkuvasti (1). Energian lisäämisen lisäksi ruusujuuren aktiivisilla aineilla, rhodosiinilla ja salidrosiinilla, on osoitettu olevan positiivisia vaikutuksia kehon hormonitasapainoon.

Yksi ruusujuuren suurimmista eduista on se, että se vaikuttaa erittäin nopeasti. Sen vaikutuksen voi tuntea jo 45 minuutin kuluessa ja vaikutus kestää suhteellisen pitkään. Useimmat ruusujuurta käyttävät kokevat, että vaikka he tuntevat itsensä henkisesti virkeämmiksi, he pystyvät silti nukkumaan hyvin yönsä ja heräämään levänneinä. Monien kokemien samankaltaisten vaikutusten perusteella onkin oletettu, että ruusujuurella on myös rauhoittava vaikutus.

Ruusujuuri ja treenaaminen

Ruusujuuren vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn on tutkittu useissa tieteellisissä tutkimuksissa. Tutkimukset ovat osoittaneet*, että ruusujuurilisää tietyn ajanjakson ajan kokeilleet urheilijat kokivat sekä fyysisen sopeutumiskykynsä rasitukseen parantuneen että vähemmän kulumista lihaksissa raskaan harjoittelun aikana, verrattuna urheilijoihin, jotka eivät ottaneet ruusujuurilisää (2). Tämän ja samankaltaisten tutkimusten tulokset ovat kuitenkin toistaiseksi vain teorioita, ja lisätutkimuksia tarvitaan vaikutusten todentamiseksi.

Hyvä tietää ruusujuuresta

Nykyään ruusujuurta markkinoidaan piristävänä aineena tilapäiseen väsymykseen, sekä ravintolisänä että perinteisenä kasviperäisenä lääkkeenä. Jotta tuotetta voidaan pitää lääkkeenä, sen on oltava lääkeviranomaisten tarkastama ja hyväksymä. Lääkkeiden perusteet perustuvat kuitenkin vain pitkäaikaisesta käytöstä saatuihin kokemuksiin ja lisää tutkimusta tarvitaan ruusujuuren vaikutusten todentamiseksi.

Lähteet

1.Mao J, Xie S, Zee J, Soeller I, Li Q, Rockwell K, Amsterdam J. 2015. Rhodiola rosea versus sertraline for major depressive disorder: A randomized placebo-controlled trial. (Viitattu 19.6.2023)

2. Parisi, A, Tranchita E ym. 2010.Effects of chronic Rhodiola Rosea supplementation on sport performance and antioxidant capacity in trained male: preliminary results. (Viitattu 19.6.2023)

Tuotemerkki

Healthwell
Betyg: 4.38 / 5
Tuotearvostelut (13)
Toimitus- ja maksutavat

Muut asiakkaat ovat myös ostaneet

D3- Vitamiini 5000 IE
120 kaps.
Healthwell D3- Vitamiini 5000 IE
20%
11,90 €
14,90 €
Rauta 20
90 kaps.
Healthwell Rauta 20
8,50 €
3,0
3
Betyg: 3 / 5
Muut ovat ostaneet
Q10 Hammastahna
75 ml
Pharma Nord Zymbion Q10 Hammastahna
8,90 €
Muut ovat ostaneet