Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Chia-vanukas - vaniljalla, marjoilla, sekä hedelmillä

Chia-siemenet ovat monin tavoin mahtavia, koska ne ovat todella kuitu, proteiini- ja omega-3- rikkaita. Valmista vahvistavaa chia-vanukasta, joka on kermainen ja täynnä hyödyllisysiä ainesosia, jotka antavat kehollesi todellisen terveysbuustin.Tämä kermainen versio chia-vanukas on täynnä hyvää makua ja hyvää tekeviä ainesosia!

Vaniljanmakuinen chiapudding, joka on päällystetty mustikoilla. Valmistetaan mieluiten läpinäkyvään lasipurkkiin- tai astiaan.

Ainesosat 1 annokseen
• 1 rkl chia-siemeniä
• 1/2 dl vettä
• 1 dl mantelimaitoa
• 1 ripaus vaniljajauhetta
• 1 tl agavesiirappia tai hunajaa
• Päälle tai sekaan tuoreita mustikoita, pilkottua mangoa tai muuta hedelmäämieltymysten mukaan

Tee seuraavanlaisesti:

Sekoita mantelimaito ja vesi kulhossa tai lasissa. Lisää sitten nesteeseen chia-siemenet, vanilja ja valitsemasi makeutusaine. Sekoita joka 10. minuutti ensimmäisen puolen tunnin ajan, jotta chia-siemenet eivät kokkaroituisi ja anna sen jälkeen seoksen seistä kylmässä vähintään 3 tunnin ajan, mielellään yön yli. Pilko tuoreet mustikat tai mango tai muut mieluiset hedelmät, ja sekoita ne chia-vanukkaan sekaan tarjoilun yhteydessä. Tuoreet hedelmät tai marjat tuovat chia-vanukkaaseesi terveellisiä antioksidantteja. Vinkki! Jos haluat pitää chia-vanukkaasi viileänä kassissa jonkin aikaa, sekoita mukaan hieman pakastemarjoja.

Vinkki! Chia-vanukasta voi valmistaa monin eri tavoin. - Vain mielikuvitus on rajana! Yksi vinkki on vaihtaa hunaja makeutusaineena soseutettuun banaaniin, jonka sekoitat vanukkaaseen ennen tarjoilua. Lisää päälle kanelia ja revittyä kookosta lisätäksesi chiavanukkaaseen entisestään makua.

Tarvitsetko täyttävämmän aamiaisen? Sekoita joukkoon hieman proteiinijauhetta, jotta jaksat pidempään.

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei