Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Treenaa kotona

Kotona treenaamisen pitäisi olla helppoa. Tässä saat vinkkejä harjoituksiin, joita voit tehdä kotona sekä sisällä että ulkona.


nainen tekee lankkua matolla

Ei ole tarpeen mennä kuntosalille treenaamaan. Harjoittelu voi olla hauskaa ja helppoa kotonakin. Kotiharjoittelu voi olla sinulle helpompaa, jos salille meneminen tuntuu liian raskaalta tai aikaa vievältä. Kuntosalille voi myös olla hankala matka tai sen aukioloajat eivät sovi sinulle.

Voit treenata sekä kestävyyttä että voimaa kotona. Sekä kestävyys- että voimaharjoittelu on helppoa tehdä kotona ja luonnossa. Mene ulos kävelylle, juoksemaan tai pyöräilemään metsään. Täydellinen tapa sekä harjoittaa kestävyyttä että saada raitista ilmaa. Voit lämmitellä ennen voimaharjoittelua lyhyellä juoksulenkillä, kävelyllä tai pyöräilyllä ulkona saadaksesi kehosi liikkeelle ja saadaksesi raitista ilmaa.

Vinkki! Jos haluat lisätä kalorinkulutusta, meillä on useita sopivia tuotteita.

Kiertoharjoittelu kotona

Voit helposti tehdä kiertoharjoituksen kotona. Lämmittele kävellen tai juosten 15-20 minuuttia. Valitse viisi harjoitusta ja harjoittele noin 15-20 minuuttia. Yksi tapa on tehdä jokaista harjoitusta 40 sekuntia (niin monta toistoa kuin ehdit) ja levätä 10 sekuntia. Tee sitten neljä kierrosta viittä harjoitusta.

Alla olevat harjoitukset ovat täydellisiä kiertoharjoitteluun. Katso läpi ja testaa kaikki harjoitukset ennen aloittamista, jotta tiedät, että ne tuntuvat hyviltä.

Vinkkejä harjoituksiin

Askellukset - Askellukset ovat hyvä harjoitus reisien ja pakaroiden treenaamiseen. Asetu lantionleveydelle ja anna varpaiden osoittaa suoraan eteenpäin. Pidä suora asento ja jännitä vatsalihakset. Ota suuri askel eteenpäin yhdellä jalalla. Laske vartaloa, kunnes polvi ja nilkka ovat 90 asteen kulmassa. Työnnä etummaisella jalalla palataksesi lähtöasentoon. Tee sitten vuorotellen molemmilla jaloilla.

Mountain climbers- Hyvä harjoitus, jolla saadaan syke nousemaan ja samalla vatsalihakset treenattua. Asetu lankkuasentoon suorilla käsillä. Varmista, että kädet ovat suoraan hartioidesi alla. Nosta sitten vuorotellen oikea ja vasen polvi rintaasi kohti korkealla tempolla, kuin "juoksisit" paikallasi. Muista pitää peppu ja selkä suorana, jotta et rasita itseäsi väärin.

Punnerrukset- Punnerrukset voit tehdä näppärästi kuminauhan kanssa saadaksesi lisää vastusta. Seiso vartalo lankkuasennossa, voit tietenkin myös olla polvillasi. Aseta kuminauha kämmentesi ja rintalihastesi yli. Tunne mikä vastus sopii sinulle, kapeampi ote (ohuempi nauha) antaa suuremman vastuksen. Jos haluat vähentää ranteiden rasitusta, voit laittaa kätesi tuolille tai vastaavalle.

Selän nostot- Täydellinen harjoitus, joka harjoittaa alaselkää ja pakaroita. Makaa vatsallasi lattialla tai joogamatolla. Aseta kädet pään taakse ja nosta sitten rintaranka kohti kattoa. Pidä vain sekunnin ajan ennen kuin palaat alas.

Dippi- Klassikko! Hyvä tehdä kotona, koska tarvitset joko tuolin, pöydän tai sohvan. Aseta molemmat käsivarret esimerkiksi tuolille selkä tuolia kohti. Käsivarsien tulisi olla 90 asteen kulmassa. Laske keho alas taivuttamalla kyynärpäitä ja jatka alas niin pitkälle kuin pääset ennen kuin olkanivel sanoo stop. Taivuta myös jalkoja kerätäksesi kehoa vähän. Dipistä tulee työläämpi, mitä kauemmas siirrät jalkojasi kehosta.Suosikki treenivarusteet kotiin

 
Abilica FitnessPallo
 
Hulahula Vanne
 
Joogamatto, 3,5 mm
 
Virtufit Pilates-rengas
 
PowerSlide Tyynyt
 
SoftBalance
 
Tasapainotyyny, Suuri
 
Tasapainolauta
 
Jooga-setti
 
Elastic Tube
 
Vastuskuminauhat
 
Virtufit Foam Roller
 
Virtufit Fitness Mat
 
Tasapainotyyny
 
RubberBands Luomu

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei