Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Tehonesteytystä keholle!

Riittävä nesteytys pitää suorituskyvyn kunnossa niin töissä kuin treeneissä. Erityisesti lämpimät säät ja korkeat liikuntamäärät voivat johtaa veden sekä elektrolyyttien puutokseen ja sitä kautta riittämättömään nesteytykseen. Mitä elektrolyytit ovat , ja mistä tunnistaa hyvän elektrolyyttijauheen? Me kerromme lisää tässä artikkelissa!

Mitä elektrolyytit ja elektrolyyttijauheet ovat?

Elektrolyytit ovat elimistön luonnollisia ravintosuoloja. Tavallisimpia ovat natrium, kalium ja kloridi. Keho saa suoloja ravinnosta ja juomista, ja sitä poistuu elimistöstä virtsan, ulosteen ja hikoilun mukana.

Vaikka vesi yksinään onkin olennaista kehon nesteytykselle, elektrolyyttijauheet tarjoavat lisäetuja, jotka parantavat kehon kykyä säilyttää nesteitä. Elektrolyyttijauheet sisältävät ihmiskeholle keskeisimpiä mineraaleja sekä muita nesteytystä tukevia ainesosia valmiissa sekoituksessa, jota voi lisätä helposti veden joukkoon. Elektrolyyttijauheen avulla voi siis tehostaa nesteiden imeytymistä ja näin edistää kehon hyvää nestetasapainoa.

Kun nesteytys on kunnossa, voit välttää myös todennäköisemmin nestehukasta johtuvia ikäviä oireita: väsymystä päänsärkyä ja lihaskramppeja.

Puhdistamon elektrolyyttijauhe sisältää natriumin lähteenä toimivan Guérande-merisuolan sekä muiden keskeisimpien elektrolyyttien (kalium, kalsium ja magnesium) lisäksi muun muassa C-vitamiinia sekä orgaanista rikkiä (OptiMSM®).

Milloin elektrolyyttijauhetta kannattaa käyttää?

Elektrolyyttejä kannattaa nauttia etenkin silloin, kun hikoilemme paljon: esimerkiksi kuumana kesäpäivänä, treenatessa, saunoessa tai pihatöissä. Elektrolyyttijauhe on myös erinomainen valinta raskaisiin ja liikkuviin töihin tukemaan parempaa nestetasapainoa.

Puhdistamon elektrolyyttijauheita on saatavilla suositussa 120 g purkissa, isommissa 240 pusseissa ja kätevissä valmiissa annospusseissa, jotka kulkevat vaikka taskussa aina mukanasi, minne menetkin!

Itselle sopivan elektrolyyttijauheen valitseminen

Elektrolyyttijauheiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi elektrolyyttien koostumus, lisätyt ainesosat, maku­mieltymykset ja mahdolliset erityiset ruokavalion tarpeet tai rajoitukset.

Hyvässä elektrolyyttijauhevalmisteessa mineraaleja on juuri oikeassa suhteessa hyvän nestetasapainon tukemiseksi, joten sinun ei tarvitse arpoa eri ravinnelisien annostelun kanssa. Sekoita vain ohjeen mukainen määrä jauhetta veteen ja nauti.

Puhdistamon elektrolyyttijauheen resepti on erittäin kokonaisvaltainen ja kattava. Se on suunniteltu korvaamaan hikoillessa menetetyt suolot, ja soveltuu erinomaisesti jopa äärimmäistä suorituskykyä itseltään vaativien huippu-urheilijoiden käyttöön. Kaikki ainesosat on Puhdistamolle tuttuun tapaan hankittu laadukkaimmista mahdollisista lähteistä. Tuote on myös nimemme mukaisesti "puhdas", eli se ei sisällä lainkaan sokeria, keinotekoisia makeutusaineita tai muita lisäaineita.

Tuote soveltuukin hyvin myös pätkäpaastoiluun ja VHH/keto-ruokavalioihin, sillä se on käytännössä kaloriton ja yhdessä annoksessa on vain 0,1 g hiilihydraatteja. Raikkaan makunsa tuote saa luontaisista stevioliglykosideista.

Vinkki! Löydät verkkokaupastamme valikoiman Puhdistamon elektrolyyttijauheita suosituissa 120 g purkeissa ja isommissa 240 g pusseissa. Mango-appelsiinin makuiset annospussit kulkevat kätevästi mukanasi kesän riennoissa!

Tuotteet:

 
Elektrolyyttijauhe
 
Elektrolyytit Pusseissa

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei