Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Suklainen, gluteeniton pääsiäiskakku

Yksinkertainen ja herkullinen suklainen pääsiäiskakku, joka on myös täysin gluteeniton.

Pääsiäiskakku, jossa on suklaata.

Ainesosat:
Ravintoarvoannosta kohden
Energia211 kcal
Proteiini6,6 g
Hiilihydraatit13,6 g
Rasva14,4 g
Kuidut0,9 g
1 kakku, n. 12 palaa
Pohja
1 dl auringonkukansiemeniä
15 taatelia
Täyte
400 g tuorejuustoa
2 dl crème fraîchea
0,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
100 g tummaa suklaata, esim. Wermlands Raaka 83%
2 munaa
3/4 dl steviasokeria
Kuorrutus
Sulatettua tummaa suklaata 

Pääsiäiskakun valmistus:

Liota taateleita vähintään tunnin ajan vedessä. Ota taatelit liotusvedestä ja soseuta ne sileäksi tahnaksi. Lisää auringonkukansiemenet ja soseuta jälleen.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja paina seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita tuorejuusto ja crème fraîche sileäksi seokseksi. Lisää kahvia sekoittaen.

Sulata tummasuklaa vesihauteessa ja sekoita sitten sulanut suklaa seokseen.

Vatkaa kananmunat ja stevian sokeri (tai perinteinen sokeri) erillisessä kulhossa kuohkeaksi seokseksi, ja yhdistä sitten kananmuna-steviaseos tuorejuustoseokseen.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 190 asteessa noin 35 minuuttia. Kakun tulisi olla hieman hyllyvä koostumukseltaan kun otat sen uunista. Anna kakun jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin yön yli. Valuta sulatettua suklaata kakun päälle ennen tarjoilua. Nauti!

Ainesosat

 
Aurinkokuivatut Taatelit
 
Nicks Chocolate
 
Stevia Drops
 
Auringonkukansiemenet
 
Makeuttaja
 
Raakasuklaa

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei