Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Metyloidut B-vitamiinit

Metyloidut B-vitamiinit ovat aktiivisia B-vitamiinin muotoja. Metylointi on prosessi, joka tapahtuu kaikissa elimistömme soluissa koko eliniän ajan, ja niille, joiden metylointiprosessi on heikentynyt, voi olla vaikea omaksua ravintoaineita, kuten B-vitamiineja. Lue lisää ja opi, mitä metylointiprosessi elimistössä tarkoittaa ja miksi metyloidut B-vitamiinit ovat niin hyviä!

Avatut purkit ja kapselit B12-vitamiiniMetyloitu B12-vitamiinin muoto imeytyy elimistöön korkeammalla, nopeammin ja biologisesti paremmin saatavilla olevalla tavalla!

Mitä B-vitamiinit ovat ja mitä ne tekevät elimistössä?

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, joita keho ei voi tuottaa tai varastoida itse, mikä tarkoittaa, että niitä on nautittava säännöllisesti ruoan tai ravintolisien kautta. Ihmisillä, joilla on korkeampi aineenvaihdunta, kuten intensiivisesti harjoittelevat, stressaantuneet tai kehon epätasapainosta kärsivät, voi olla lisääntynyt tarve B-vitamiineille. B-vitamiineihin, kuten B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ja B12, sisältyy erilaisia toimintoja aineenvaihdunnasta ja hormonituotannosta veren muodostumiseen ja hermoston normaaliin toimintaan liittyen. Ne löytyvät luonnollisesti erilaisista elintarvikkeista, erityisesti eläinkunnan tuotteista. Sinulla, jolla on yksipuolinen ruokavalio, esimerkiksi laihdutuksen tai vegaanisen ruokavalion yhteydessä, voi olla vaikea saada kaikkia tarvittavia B-vitamiineja. Tähän tarpeeseen on olemassa erilaisia lisämuotoja, kuten elimistön optimaalisesti omaksumat metyloidut B-vitamiinit, sekä vitamiini B-kompleksit että yksittäiset B-vitamiinit.

Kehon metylointiprosessi

Kehon metylointiprosessi on biokemiallinen prosessi, joka tapahtuu jokaisessa solussa koko elämän ajan aina kuolemaamme saakka. Metylointi tarkoittaa metyyliryhmän, joka koostuu yhdestä hiiliatomista ja kolmesta vetyatomista, siirtämistä molekyylistä toiseen, mikä puolestaan vaikuttaa niiden aktiivisuuteen. Tämä prosessi on merkittävässä roolissa useissa kehomme toiminnoissa, kuten raskasmetallien detoksifikaatiossa ja glutationin, tehokkaan antioksidantin, tuotannossa. Lisäksi metylointi vaikuttaa DNA:n toimintaan ja säätelee, mitkä geenit ovat aktiivisia tai inaktiivisia, sekä aktivoi erilaisia entsyymejä. Metylointiprosessi on herkkä erilaisille tekijöille, kuten stressille, aktiiviselle elämäntyylille intensiivisen treenaamisen kanssa ja erilaisille vatsa- ja suolistovaivoille. Metylointiprosessin päätavoite on ylläpitää kehon tasapainoa, sillä sekä liian vähäinen että liiallinen metylointi voi olla haitallista terveydelle.

Miksi minun kannattaisi valita metyloitu B-vitamiini?

Jotkut ihmiset kärsivät vähemmän tehokkaasta metylointiprosessista, mikä tekee tietyistä ravintoaineiden, kuten B-vitamiinien, erityisesti B6, B12 ja foolihapon, omaksumisesta ruoasta vaikeaa. Näille henkilöille voi olla hyödyllistä valita metyloidut B-vitamiinien muodot. Metyloituminen siis tarkoittaa, että on kyseessä jo prosessoitu ja aktiivinen B-vitamiinin muoto, joka on keholle helpompi absorboida ja käyttää. Toimivassa metylointiprosessissa kehossa inaktiiviset B-vitamiinien muodot muuttuvat aktiivisiksi muodoiksi, joita keho voi omaksua ja käyttää.

Kuten mainittu, jotkut ihmiset kärsivät heikentyneestä metylointiprosessista, mikä vaikuttaa ravintoaineiden hajoamiseen ruoastamme ja kehon kyvyttömyyteen omaksua ne optimaalisesti. Silloin metyloidut B-vitamiinien muodot, jotka ovat jo aktiivisessa muodossa, voivat olla optimaalinen valinta, sillä kehon ei tarvitse muuttaa niitä itse. Kuitenkin vähentynyt metylointiprosessi ei ole ainoa syy valita metyloitua lisäravintoa, sillä lisä, joka voidaan ottaa kehossa helpommin, toimii nopeammin ja tehokkaammin.

Metyloidut B-Vitamiinit

 
Metyyli B-Kompleksi
 
Metyloitu B6, B12, Folaatti
 
B12 Metyloitu
 
Metyloitu B12 Vitamiini
 
Metyloitu B-vitamiini
 
B-kompleksi

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei