Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Maria Huntingtonin - talvijuoksuvinkit

Talvella juostessa ilmassa on jotain maagista. Lumi narskuu jalkojen alla, ilma on äärettömän raikasta ja tietynlainen rauha ja hiljaisuus on läsnä. Maria Huntington kertoo miten saat talvijuoksusta parhaasi irti. Lue lisää Marian antamista talvijuoksuvinkeistä alta, ja löydä juoksun ilo - myös talvella!

Maria HuntingtoninTässä katsauksessa meidän upea lähettiläämme, juoksun kolminkertainen Suomen mestari ja myös Suomen Olympiaedustaja Maria Huntington antaa hänen parhaat vinkit talvijuoksuun. @mariahuntington_

Talvijuoksun aloittaminen

Talvijuoksu kannattaa aloittaa rauhallisella 15–20 minuutin lenkillä. Sinun ei siis tarvitse juosta 5 km kerralla aloittaessasi tätä harrastusta. Aloittamalla maltillisesti ja lisäten kilometrimääriä pikkuhiljaa, löydät talvijuoksusta pidempiaikaisen harrastuksen.

Pukeutuminen talvijuoksussa

Talvijuoksu voi kuitenkin tuntua haastavalta pukeutumisen kannalta, mutta kerrostaminen on avain mukavuuteen. Kerrostuksen etuihin kuuluu mahdollisuus säädellä kehon lämpötilaa ja pitää kehon kuivana hikoilusta. Kerrostamalla vaatteita, voi myös välttää liian paksuja vaatekerroksia, jotka voivat rajoittaa liikkumista.

Panosta hyviin juoksukenkiin talvella

Lisäksi tärkein työväline on hyvät juoksukengät. Maria tykkää suosia talvijuoksuun suunnattuja lenkkikenkiä. Syvät uurteet kengässä on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia, jotta jatkuvasti ei tarvitse varoa liukastumista. Toinen vaihtoehto on hankkia irrotettavat piikkipohjat kenkiin tai nastalenkkarit.

Mitkä ovat turvakeinot talvijuoksussa?

Ennen lenkille lähtöä on hyvä syödä vähintään pieni välipala, jos edellisestä ruokailusta on kulunut yli 2 tuntia aikaa. Tällä varmistaa, että energiaa varmasti riittää koko lenkin ajaksi. Mukana kannattaa toki aina kuljettaa myös puhelinta, jos jotain sattuu, jotta voi hälytellä paikalle apua. Aina pimeällä lähtiessä Marialla on heijastin mukana!

Maria Huntington

Kannattaako talvijuoksu lisäksi harrastaa jotain muuta juoksuharrastusta täydentävää liikuntaa?

Talvijuoksua tukeviksi liikunta-aktiviteeteiksi sopii täydellisesti uinti, jooga- ja pilates harjoittelu. Yleisesti ottaen kaikki muu monipuolinen liikunta tukee juoksuharrastusta loistavasti.

Kehon ja mielen kuuntelu, sekä alkulämmittely talvijuoksussa

Varusteiden ollessa kunnossa mennään itse asiaan. Ennen varsinaisen lenkin alkua kannattaa ehdottomasti lämmitellä. Joko aloittamalla kävelyllä tai kevyellä 10 minuutin mittaisella juoksulla, jonka jälkeen avaat paikat dynaamisilla venyttelyillä ennen lenkille lähtöä vammojen ja revähtymien ehkäisemiseksi. Kovilla pakkasilla juokseminen voi ajoittain tuntua hengityksessä raskaalta ja siksi Maria suosii talvella rytmitettyjä juoksu ja kävelyosuuksia, jotta hengityksen saa tasattua. Tärkeimpänä onkin erityisesti talvella kuunnella omaa kehoa ja sen jaksamistaan. Maria tykkään myös kuunnella lenkillä musiikkia tai podcastia, lenkki menee usein Marian mielestä niitä kuunnellessa todella ripeästi!

Tuotteet talvijuoksua tukemaan:

 
Kuulokkeet
 
Liukueste Nastoilla
 
Nestetasapaino
 
Kenkien Puhdistus
 
Tuoksupussi
 
Punajuurimehu
 
Miesten Moniivitamiini
 
Naisten Monivitamiini

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei