Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Liikkuvuusharjoittelu x Susanna Juntunen

Me usein unohdamme kiireisessä arjessa liikkuvuusharjoittelun ja kehoa huoltavien harjoitusten merkityksen. Liikkuvuusharjoittelu kannattaisi kuitenkin ottaa osaksi omia viikkorutiineja, sillä siitä on tutkitusti paljon hyötyä meille kaikille.Tässä artikkelissa Mielen- ja kehon valmentaja, sekä Terveysinspiraattorimme Susanna Juntunen kertoo lisää näkemyksiään liikkuvuudesta ja liikkuvuusharjoittelusta.

Miten ikääntymisemme vaikuttavat niveliimme ja liikkuvuuteen?

Susannan mukaan ikääntyminen vaikuttaa merkittävästi kehomme toimintaan, erityisesti nivelten terveyteen ja liikkuvuuteen. Kun ikäännymme, nivelten rusto kuluu ja ohenee, mikä voi johtaa nivelten jäykkyyteen, kipuun ja liikkuvuuden heikentymiseen. Ikääntymisen vaikutukset nivelille ja liikkuvuudelle korostavat terveellisten elämäntapojen merkitystä, kuten säännöllistä liikuntaa ja terveellistä ravintoa. Lisäksi nivelet hyötyvät säännöllisestä liikkuvuusharjoittelusta, kuten venyttelystä ja nivelten liikeratoja ylläpitävistä harjoituksista. Kokonaisvaltainen lähestymistapa terveyteen ja hyvinvointiin voi auttaa hidastamaan nivelten ikääntymisen aiheuttamia haitallisia vaikutuksia ja edistää parempaa liikkuvuutta ja elämänlaatua pitkälle iälle.

Ohessa Susannan suosikkiliikkeitä liikkuvuuden parantamiseksi

Lonkkanivelen liikkuvuus: Laita pieni haara jalkoihin ja paina lantio eteenpäin. Muista tehdä molemmille puolille.

Olkanivelen liikkuvuus: istu lattialle ja laita kädet selän taakse mahdollisimman lähelle toisiaan. Lähde liuúttamaan lantiota käsistä pois päin. Tunnet venytyksen erityisesti etuolkapäissä. 

Rangan kierto: Pistä jalat yhteen. Kierrä vastakkainen kyynärpää vastakkaisen polven ulkosyrjälle. Nosta toinen käsi kohti kattoa. - Hengitä syvään ja rauhallisesti.

Liikkuvuuden harjoittaminen on useista syistä äärimmäisen tärkeää nivelten terveyden ja toiminnan ylläpitämisessä:


Ohessa on Susannan viisi (5.) täsmä ohjetta liikkuvuuden ylläpitämiseksi:

1. Nivelten voitelu: Liikkuvuusharjoitukset, kuten venyttely, auttavat edistämään nivelten voitelua. Nivelnesteen liikkuminen nivelissä auttaa pitämään nivelruston terveenä ja joustavana.

2. Liikeratojen ylläpito: Säännölliset liikkuvuusharjoitukset auttavat säilyttämään nivelten täyden liikeradan. Tämä on tärkeää estämään nivelten jäykistymistä ja ylläpitämään niiden toimintaa monipuolisissa liikkeissä ja toiminnoissa.

3. Lihasjäykkyyden ehkäisy: Ikääntyessä lihakset voivat jäykistyä ja menettää joustavuuttaan. Liikkuvuusharjoitukset auttavat pitämään lihakset joustavina ja vähentämään lihasjännitystä, mikä voi auttaa lievittämään kipua ja parantamaan liikkuvuutta.

4. Vammojen ehkäisy: Hyvä liikkuvuus vähentää vammojen riskiä. Riittävä liikkuvuus auttaa nivelten jakamaan kuormitusta tasaisemmin ja estää niiden ylikuormittumista, mikä vähentää loukkaantumisriskiä erityisesti aktiivisessa liikunnassa tai fyysisessä työssä.

5. Parempi ryhti ja tasapaino: Säännöllinen liikkuvuusharjoittelu voi auttaa ylläpitämään hyvää ryhtiä ja tasapainoa. Tämä on tärkeää vammojen ehkäisemiseksi sekä päivittäisten toimintojen suorittamisen helpottamiseksi iästä riippumatta.

Liikkuvuuden harjoittaminen on olennainen osa nivelten terveyden ylläpitoa. Se auttaa pitämään nivelet joustavina, ehkäisemään vammoja ja ylläpitämään hyvää liikkuvuutta ja toimintakykyä läpi elämän.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa terveyteen ja hyvinvointiin voi auttaa hidastamaan nivelten ikääntymisen aiheuttamia haitallisia vaikutuksia ja edistää parempaa liikkuvuutta ja elämänlaatua pitkälle iälle. - Susanna

Liikkuvuutta ylläpitävät ravintolisät:

Tiettyjen ravintolisien käyttö voi olla hyödyllistä nivelten terveyden tukemisessa ja liikkumisen helpottamisessa.

Tässä muutama terveysinspiraattorimme Susannan suosittelema ravintolisä niiden hyötytarkoituksineen, jotka tunnetaan nivelten terveyttä edistävistä vaikutuksistaan:

1. D-vitamiini ja kalsium ovat kaksi ravintoainetta, joita tarvitaan terveiden luiden ylläpitämiseen, sillä terveet luut mahdollistavat terveemmät ja tuetummat nivelet. D-vitamiinia tarvitaan kalsiumin imeytymiseen. Voit saada D-vitamiinia auringonvalosta, ruokavaliosta tai ravintolisistä.?

2. MSM (metyylisulfonyylimetaani): MSM on orgaaninen rikkiyhdiste, jota löytyy monista elintarvikkeista ja jota käytetään ravintolisänä nivelten terveyden tukemiseen. Se voi auttaa vähentämään nivelten tulehdusta ja lievittämään nivelkipua.

3. Omega-3-rasvahapot: Omega-3-rasvahapoilla on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, jotka voivat auttaa vähentämään nivelten jäykkyyttä. Ne voivat myös edistää nivelten voitelua ja terveyttä.

Susannan suosikit:

 
D3- Vitamiini 5000 IE
 
Omega-3 Plus
 
Kollageeni Plus
 
Probiotic Premium
 
QURE Magnesium
 
Naisten Monivitamiini
 
MSM-jauhe

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei