Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Kaikki kristalleista

Oletko utelias kiristalleista mutta et ole varma, minkä kiven valita? Tai ehkä sinulla on jo kokoelma kotona, mutta haluaisit tietää enemmän siitä, miten voit käyttää kiteitä? Tässä artikkelissa saat vinkkejä siitä, miten voit parhaiten hyödyntää kivien magiaa!

Nainen meditoi ametisti kädessään.Kristalleita voidaan käyttää muun muassa meditoinnissa.

Miksi kÄytÄmme kristalleita?

Kristalleita on käytetty tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Niitä ei ole vain ihailtu niiden kauneuden vuoksi, vaan niitä on myös arvostettu tärkeinä parannus- ja suojavälineinä. Kristallien uskotaan nimittäin värähtelevän vakaasti, kun taas ihmisten värähtely on epävakaata johtuen kehomme monimutkaisuudesta. On pitkään uskottu, että kristallien energiat voivat auttaa meitä vakauttamaan ja edistämään erilaisia energioita itsessämme. Uskotaan muun muassa, että ne voivat suojata negatiivisilta energioilta, parantaa intuitiota, tuoda rauhaa ja harmoniaa sekä edistää henkistä kehitystä.

Jokaisella kivellä on oma ainutlaatuinen energiansa, joka antaa kivelle sen ominaisuudet. Jotkut kristallit esimerkiksi edistävät rentoutumista ja harmoniaa, kun taas toiset ovat piristäviä ja antavat energiaa ja itsevarmuutta. Riippumatta siitä, haluatko rentoutua, parantaa itsetuntoasi, houkutella onnea ja rakkautta, saada menestystä tai parantaa ihmissuhteitasi, löytyy meiltä sinulle sopiva kristalli-kivi.

KRISTALLIEN kÄyttÖalueet

Kristallien käyttäminen on helppoa ja niitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Voit esimerkiksi kantaa niitä mukanasi koruissa, laittaa pienen kristallin lompakkoon (erityisen hyvä rahan houkuttelemiseen) tai sijoittaa niitä kotona niihin paikkoihin, joissa haluat edistää hyvää energiaa. On myös suosittua pitää kiviä käsissä meditoinnin aikana. Jos haluat estää painajaisia ja saada ohjausta unissa, voit myös kokeilla nukkumista kristalli tyynyn alla. Monet kokevat, että kristallit voivat helpottaa mielen "puhdistautumista" yön aikana ja auttaa unessa löytämään luovia ratkaisuja ongelmiin.

Kristallien käyttötavat riippuvat tietenkin myös kristallien omista energioista. Rauhoittava kristalli sopii hyvin sijoitettavaksi sängyn viereen tai meditointiin, kun taas energisoiva kristalli voi auttaa sinua keskittymään paremmin töissä. Hyvä huomio on, ettei samanaikaisesti kannata kantaa liikaa erilaisia kristalleita, jotka luovat ristiriitaisia energioita. Tällöin kristallit voivat hämmentää energiakenttää ja kumota toistensa vaikutuksia. Tunne siis, mihin kristalleihin tunnet eniten vetoa, ja valitse muutamia, joita kannat mukanasi sen mukaan, mitä tunnelmaa ja mitä ominaisuuksia haluat vahvistaa sillä hetkellä.

HyvÄt kRISTALLIT aloittelijoille

Kristallien maailmaan sukeltaminen on jännittävää, mutta laaja valikoima voi alkuun tuntua hieman haastavalta. Siksi olemme listanneet tähän joitakin hyviä aloittelijoiden kristalleja, jotka jokaisen pitäisi omistaa.

Vuorikristalli

Vuorikristalli on yksi yleisimmistä kiteistä maapallolla, ja myös yksi hyödyllisimmistä. Vuorikristallilla sanotaan olevan erinomaiset suojaavat, aktivoivat ja energiaa vahvistavat ominaisuudet samalla kun se tuo selkeyttä ja voimaa. Vuorikristallia voi käyttää sellaisenaan, mutta sitä voi myös käyttää yhdessä muiden kiteiden kanssa, koska se vahvistaa niiden vaikutusta.

Ametisti

Kaunis ametisti on yksi suosituimmista kristalleista, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Ametistilla on upea violetti väri ja se on ihanan energian lähde. Erinomainen kivi sinulle, joka haluat kehittää henkistä yhteyttä ja kommunikoida korkeamman minäsi kanssa. Ametistin uskotaan myös rauhoittavan ja rentouttavan, ja sitä voikin käyttää unenlaadun parantamiseen.

Ametisti

 
Ametisti Rannekoru
 
Raakakivi Ametisti
 
Ametisti Riipus
 
Ametistiryhmä
 
Sydän Ametisti

Ruusukvartsi

Ruusukvartsi on kaunis vaaleanpunainen kristalli, jota kutsutaan myös "rakkauden kristalliksi", mikä kertoo paljon sen ominaisuuksista. Roosa kristalli on pehmeä energinen ja yhdistetäänkin sydänchakraan, joka symboloi ehdotonta rakkautta, myötätuntoa ja anteeksiantoa. Ruusukvartsin sanotaan edistävän rakkautta meitä itseämme ja muita kohtaan, ja tekevän helpommaksi osoittaa ja vastaanottaa arvostusta. Se voi myös helpottaa oikeiden päätösten tekemistä ihmissuhteissa. Erinomainen kivi sijoitettavaksi eri paikkoihin kotona lisäämään positiivisuuden ja rauhan tunnetta. Et voi koskaan saada liikaa roosaa kvartsia elämääsi - mitä enemmän niitä on, sitä enemmän rakkautta!

Sitriini

Haluatko lisää iloa elämääsi? Silloin sitriini on oikea kristalli sinulle. Sitriiniä kutsutaan myös auringon kristalliksi, ja se on kvartsimineraalin keltainen variantti. Sitriinin energia on täynnä iloisuutta, joka piristää ja auttaa näkemään elämän valoisammin. Se houkuttelee runsautta ja menestystä, voi tehdä sinusta itsevarmemman sosiaalisissa tilanteissa ja auttaa sinua luottamaan omiin kykyihisi. Kanna sitriiniä aina taskussasi ollaksesi hyvällä tuulella!

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä on täydellinen kristalli, kun tarvitset työntöä oikeaan suuntaan. Kivi edustaa voimaa, eteenpäinmenoa ja rohkeutta. Se edistää rauhaa ja lisää luottamusta omiin kykyihisi. Tiikerinsilmä auttaa myös ajattelemaan selkeämmin eri tilanteissa. Jos haluat olla itsevarmempi ja toiminnallisempi, tiikerinsilmä on oikea kide sinulle.

Seleniitti

Seleniitti on korkeavärähteinen kristalli, joka symboloi rakkautta, herkkyyttä ja korkeampaa tietoisuutta. Mikään muu kide ei liity yhtä paljon enkelisuojaan kuin valkoinen seleniitti. Seleniitti on loistava kide asetettavaksi eri paikkoihin kotona harmonian ja erittäin vahvan suojan saamiseksi. On syytä huomata, että seleniitti on erityisen herkkä kide sen pehmeän rakenteen vuoksi. Käsittele sitä siis varoen äläkä huuhtele sitä vedessä.

Seleniitti

 
Seleniitti Tuikkualusta
 
Seleniittisydän
 
Rannekoru Seleniitistä
 
Kierretty Seleniitti
 
Seleniitti Kulho
 
Seleniittikristallikulho
 
Seleniitti Vuori

Karneliini

Tulipunainen karneliini täyttää sinut energialla, intohimolla ja luovuudella. Se edistää sekä rohkeutta että kestävyyttä, mikä voi auttaa sinua saavuttamaan elämäsi tavoitteet. Täydellinen kivi kun tarvitset hieman lisää itsevarmuutta, esimerkiksi työhaastatteluun tai treffeille.

Karneliini

 
Rannekoru, Karneoli
 
Sydän Karneoli

Vinkki! Luota vaistoosi ja intuitioosi valitessasi kiteitä. Tulet luonnollisesti vetämään puoleesi kiteen, joka antaa sinulle sen, mitä tarvitset juuri nyt.

NÄin puhdistat kiteet

Huom! On tärkeää puhdistaa kristallit säännöllisesti. Puhdistus auttaa kristalleita vapauttamaan siihen kerääntynyttä energiaa ja samalla lataa kiteen luonnollista energiaa. Kuinka usein sinun tarvitsee puhdistaa kristallisi riippuu siitä, kuinka paljon olet käyttänyt niitä. Jos intuitiivisesti tunnet, että kristallisi tarvitsee puhdistusta, niin todennäköisesti se tarvitsee sitä, muuten voit jatkaa sen käyttämistä kuten tavallisesti. Yleisimmät tavat kiteiden puhdistamiseen ovat:

  • Puhdistava suitsuke, kuten esimerkiksi Palo santo tai Salvia.
  • Huuhteleminen juoksevan veden alla.
  • Kiteen asettaminen esimerkiksi ametistikristallille.
  • Kiteen asettaminen auringon- tai kuunvaloon.

Mikä menetelmä sopii parhaiten riippuu kyseisestä kristallista. Jotkin kivet, kuten seleniitti, malakiitti, fluoriitti ja opaali, eivät esimerkiksi pidä vedestä, joten ne on paras puhdistaa suitsukkeella. Lue siis kiteesi hoito-ohjeet huolellisesti.

Jotta kristallisi kestäisivät mahdollisimman pitkään ja toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, on tärkeää, että käsittelet niitä varoen. Säilytä kristallisi mieluiten erityisessä pussissa tai rasiassa. Näin suojaat kivet naarmuilta, kulumiselta ja pölyltä, samalla kun se vähentää pienten kivien hukkumisen riskiä.

Suosikki tuotteemme

 
Seleniittikristallikulho
 
DIY Kristalli-nauhalla
 
Hopeakorvakorut
 
DIY Kristallit-nauhalla
 
Valkoinen Salvia Nippu
 
Sydän Ametisti
 
Savuketikkuja
 
Seleniitti Vuori
 
Matkapuhelinsuoja

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei