Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Joululeipä

Hyvä leipä kuuluu jouluaterialle. Leivo terveellisempi loulueipä, joka maistuu ihanasti hedelmäiseltä, saksanpähkinöiltä ja mallasmausteilta.

Joululeipä

Ainekset
Ravintoarvoleipäviipale
Energia94,9 kcal
Proteiini2,8 g
Hiilihydraatit15,4 g
Rasva2 g
Kuidut2 g
Antaa 1 leivän (n. 20 viipaletta)
4 dl vettä
20 g hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl saksanpähkinöitä
1 rkl pellavansiemeniä
3 dl spelttijauhoa
2 dl tattarijauhoa
1 dl rusinoita, tai pieneksi hakattua aprikoosia (kuiva)
1 tl suolaa
1 rkl anista
1 rkl fenkolia
1 tl jauhettua mausteneilikkaa
0,5 tl inkivääriä
2 rkl agavesiirappia

Valmistus:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Murenna hiiva kulhoon ja lisää vesi. Sekoita kunnes hiiva on liuennut ja lisää sen jälkeen kaikki kuivat ainekset sekä siirappi. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista. Lisää sen jälkeen rusinat tai aprikoosit ja saksanpähkinät.

Anna leivän kohota liinan alla noin kaksi tuntia. Kun taikina on kohonnut kokonaan, muotoile taikinasta leipä ja paista noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä liinan alla ennen tarjoilua.


Aineosat

 
Tattari Gluteeniton
 
Kaurahitaleet
 
Rusinat
 
Agavesiirappi
 
Aprikoosit
 
Mausteneilikka
 
Saksanpähkinät
 
Inkivääri Jauhe
 
Kaurajauho
 
Yrttisekoitus

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei