Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Arjen pienet "suuret" rutiinit

Haluatko luoda uusia terveellisiä tapoja, mutta motivaatio hiipuu, kun elämä tulee tielle? Tässä artikkelissa terveysinspiraattorimme Susanna Jungblom vinkkaa pienistä rutiineista, joita voit lisätä päivittäiseen elämääsi tullaksesi terveemmäksi, ja ennen kaikkea, miten saatda uudet tavat pysymään pitkällä tähtäimellä!

Susanna Jungblom kävelee portaita ylös.Susanna suosii aina rappusia hissin sijaan, yksinkertainen tottumus, joka tekee pitkällä tähtäimellä paljon!

Aloita pienestä - uusien tapojen ja rutiinien luominen vie aikaa

Monet haluavat lisätä terveellisiä rutiineja arkeensa, mikä voi olla uskomattoman hyväksi sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille. On kuitenkin helppoa lähteä liian innokkaasti liikkeelle heti alussa, mikä johtaa siihen, että luovutamme ennen kuin huomaamme positiiviset vaikutukset.

Tosiasia on, että uusien tapojen luominen voi, ja pitäisikin, kestää aikaa. Aivomme ovat ohjelmoituneet vastustamaan muutosta, koska haluamme säästää mahdollisimman paljon energiaa. Onneksi on olemassa keinoja "ujuttaa" terveellisiä rutiineja toimintaamme ja siten tehdä niiden ylläpitämisestä paljon helpompaa. Terveysinspiraattorimme Susanna Jungblom on suuri tiny habits -konseptin puolestapuhuja, konseptin, joka on tullut suosituksi ja sisältää pienten, pienten muutosten tekemisen, jotka sitten muuttuvat luonteviksi tavoiksi.

- Se voi olla pikkuruikkuisia asioita, kuten että teet kyykyn ruokaa laittaessasi tai kaksi vatsalihasliikettä hampaita harjatessasi. Jos tavoitteesi on oppia juomaan enemmän vettä, voit ottaa tavaksesi juoda kulauksen vettä joka tunti. Ajan kuluessa siitä tulee luonnollista, että tartut pulloon jatkuvasti. Teet yksinkertaisesti pieniä muutoksia, jotka yhdessä tuovat suuren positiivisen vaikutuksen arkeesi ja ovat helppoja ylläpitää pitkällä tähtäimellä. Pienet muutokset tuovat kestäviä tuloksia, sanoo Susanna.

Susanna uskoo, että yleinen ongelma on se, että monet ajattelevat muuttavansa koko elämänsä, lopettavansa sokerin, tulevansa tosi terveellisiksi, mutta se ei kestä enempää kuin päivän tai kaksi. Pienen muutoksen tekeminen, joka kestää ajan saatossa, on avainasia, hän sanoo.

Uskon, että monet ajattelevat muuttavansa koko elämänsä, lopettavansa sokerin, tulevansa tosi terveellisiksi, mutta se ei kestä enempää kuin päivän tai kaksi. Pienen muutoksen tekeminen, joka kestää ajan saatossa, on avainasia.

Älykkäitä tapoja sisällyttää liikettä arkeen

On monia tapoja harrastaa liikuntaa arjessa ilman, että varaat tunteja kuntosalille tai ryhmäliikuntatunneille. Susanna tarttuu kaikkiin tilaisuuksiin saadakseen liikettä päiväänsä, kuin mahdollista.

- On niin paljon pieniä juttuja, jotka voivat tehdä suuren eron, jos ei ole aiemmin tehnyt niitä. Esimerkiksi en koskaan käytä hissiä tai liukuportaita, vaan valitsen aina portaat. Se on juuri sitä arjen liikuntaa, joka voi tehdä paljon.

Hän vinkkaa myös parkkeeraamaan auton kauemmas ja sen sijaan kävelemään tai pyöräilemään mennessään paikasta toiseen. Ota pyörä työpaikalle, tai jos menet bussilla, jää pois pysäkkiä aikaisemmin ja kävele loppumatka, sanoo Susanna.

Kiellot harvoin toimivat

Susanna sanoo, että ongelma on usein siinä, että otamme asioita kokonaan pois ja luomme kieltoja, esimerkiksi että emme söisi makeisia kokonaisen vuoden. Sen sijaan voit ajatella, että "maanantaisin pidän sokerittoman päivän" ja aloitat siitä. Ajan mittaan tulee luonnolliseksi, että maanantaisin on päivä ilman makeisia, sja tämän jälkeen voit lisätä tiistain jne. Tämä niksi toimii useimmille uusille tavoille, joita haluat luoda, sanoo Susanna. Hän on itse löytänyt keinoja sisällyttää liikuntaa yksinkertaisella ja hauskalla tavalla arkeensa, myös kiireisinä päivinä.

- Esimerkiksi minulla on HIIT-treeni, joka kestää 7 minuuttia. Kun on aloittanut sen maanantaisin, saattaa huomata, että haluaa tehdä sen myös torstaisin. Sitten kun huomaa, että "wow, minusta tuntuu todella hyvältä maanantaisin ja torstaisin", ehkä lisäät sen myös lauantaihin ja aloitat päiväsi treenillä. Näet, että muutokset tuovat ajan kuluessa suuren vaikutuksen ja tunnet positiiviset seuraukset!

Vinkki! Kokeile Susannan HIIT-treeniä, aikatehokas koko kehon treeni vain 7 minuutissa, mikä takuulla saa sykkeesi nousemaan!

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei