Mitä on kelttiläinen merisuola?
Celtic Sea Salt on merisuola, joka tunnetaan myös kelttiläisenä suolana. Se sisältää luonnostaan runsaastihivenaineita kuten magnesium, seleeni, kupari, sinkki, rauta ja kalium. Kelttiläisessa suolassa on noin 85 % natriumkloridia, kun taas muissa suoloissa pitoisuus on yleensä 99 %. Loput 15% koostuvat hyödyllisistä mineraaleista, jotka on tavallisesti valkoisesta, puhdistetusta suolasta poistettu, jolloin jäljelle jää vain natrium. Kelttiläinen merisuola on erinomainen kivennäisainelisä, joka on myös vapaa raskasmetalleista.
Kuinka käytän Celtic Sea Salt -suolaa?
Kelttiläistä merisuolaa käytetään toki ruoanlaitossa, mutta sitä voi myös nauttia sellaisenaan liuottamalla teelusikallinen isoon lasilliseen vettä ja antamalla sen liueta noin tunnin ajan. Tämän jälkeen voit ottaa pari ruokalusikallista suolavettä päivittäin ja lisätä tavalliseen veteen. Näin saat maukasta vettä, sillä tämä merisuola ei ole yhtä voimakkaan suolaista kuin tavallinen pöytäsuola.
Kelttiläinen merisuola vai Himalajan suola?
Kelttiläisessä merisuolassa on korkeampi hivenainepitoisuus verrattuna Himalajan suolaan. Jos haluat helposti lisätä mineraalien saantia, on Celtic Sea Salt erinomainen vaihtoehto.
Miten Celtic Sea Salt valmistetaan?
Celtic Sea Salt kerätään 670 metrin syvyydestä merenpinnan alapuolelta, jonka jälkeen meriveden annetaan virrata suojattuihin suolataloihin. Suolataloissa suola kuivuu luonnollisesti auringon lämmön avulla ilman kemikaaleja tai mekaanista valkaisua. Kun vesi haihtuu ja suolakiteet tulevat esille, ne kerätään, tarkistetaan ja puhdistetaan käsin.
Celtic Sea Salt -suola on täysin luonnollista ja kerätään saastumattomassa, suojatussa ympäristössä. Suola ei sisällä lainkaan valkaisuaineita, kemikaaleja tai paakkuuntumisenestoaineita, ja näin ollen se on sertifioitu EU:n Nature et Progrésin toimesta. Tuotteille tehdään säännöllisiä tarkastuksia riippumattomien sertifiointiorganisaatioiden toimesta, eivätkäkä ne sisällä raskasmetalleja tai muita haitallisia kemikaaleja.