Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Kuinka paljon kulutat

Kaikki syömämme sisältää tietyn määrän energiaa kaloreiden muodossa, mutta saattaa olla vaikeaa tietää, kuinka paljon kaloreita kulutetat päivittäin. Tässä artikkelissa yhdistämme, kuinka paljon kaloreita kulutat erilaisissa aktiviteeteissa - sekä kuinka paljon kulutat pelkästään levossa.

Vinkkejä tuotteista

 
BURN X10 Kapselit
 
Ateriankorvike
 
Vihreäteeuute
 
Laihdutuskuitu
 
Detox Tee
 
New Nordic Chili Burn
 
Ateriankorvike
 
Dietti Patukka

Harjoittelun ja arkiliikunnan kaloritaulukko

Kaikki mitä teemme arjessa vaatii energiaa, vaikka olisimme paikallaan koko päivän katsellen TV:tä. Keho vaatii tietyn määrän energiaa vain toimiakseen ja sen lisäksi kehomme tarvitsee lisää energiaa aktiviteettitason mukaan. Kuinka aktiivinen olet heijastaa, kuinka paljon energiaa kulutat, ja tähän lasketaan sekä treenaaminen, että jokapäiväiset askareet.

Tyttö kuntosalilla treenivaatteissa.

Jos haluat laihtua, voi olla arvokasta tietää, kuinka paljon energiaa eri aktiviteetit vaativat, jotta voit helpommin mukauttaa ruokavaliotasi aktiviteettitasosi mukaan. Nykyään on myös todistettu, että istuva elämäntapa on yhteydessä erilaisiin terveysongelmiin, riippumatta siitä, millainen aktiviteettitaso sinulla on muina aikoina. Siksi on tärkeää saada sisällytettyä mahdollisimman paljon arkiliikuntaa hyötyliikunnan muodossa, kuten siivoamisesta, puutarhatöistä ja töihin kävelystä.

Alla olevassa taulukossa esitetyt luvut ovat keskiarvo arviolta terveelle 70 kg painavalle henkilölle. Kalorien kulutus vaihtelee sukupuolen, painon ja iän mukaan eikä koske raskaana olevia ja imettäviä naisia.

ToimintaKalorien kulutus/30 minuuttia
Kevyt kävely107 kcal
Kohtuusuuri kävely165 kcal
Powerwalking255 kcal
Sauvakävely, kohtuuvauhti225 kcal
Kevyt lenkkeily240 kcal
Juoksu, 10 km/h345 kcal
Pyöräily, kohtuuvauhti195 kcal
Spinning315 kcal
Rintauinti321 kcal
Maastohiihto350 kcal
Kohtuusuuri kuntosaliharjoittelu350 kcal
Kamppailulajit300 kcal
Ratsastus207 kcal
Portaiden kipuaminen540 kcal
Puutarhatyö126 kcal
Lumityöt240 kcal

Kuinka paljon kaloreita kulutetaan kävelylenkillä

Kävely ei ehkä ole tehokkain tapa kuluttaa energiaa, mutta siinä on monia terveyshyötyjä (kuten raitis ilma!) ja se on erinomainen tapa saada liikuntaa arkeen. Tässä olemme koonneet joitain suosittuja välipaloja ja aterioita ja verranneet, kuinka pitkä kävelylenkki vastaa niiden kalorimäärää. Muista kuitenkin, että nämä elintarvikkeet sisältävät erilaisia yhdistelmiä hiilihydraateista, rasvoista ja proteiineista, ja tähänkin vaikuttaa se, varastoiko keho niiden energiaa vai kuluttaako se sitä. Jotkut polttavat lisäravinteet voivat myös vaikuttaa aineenvaihduntaan, kun liikut.

ElintarvikeKaloripitoisuusKävely keskivauhdilla
1 omena100 kcal20 minuuttia
1 kanelipulla168 kcal30 minuuttia
100 grammaa suklaata555 kcal100 minuuttia
100 grammaa sipsejä520 kcal94 minuuttia
100 grammaa rahkaa152 kcal25 minuuttia
1 keitetty muna98 kcal18 minuuttia
50 grammaa maapähkinöitä315 kcal57 minuuttia

Kuinka paljon energiaa tarvitsemme?

Energia ja kalorit eivät selvästi ole haitallisia, vaan ne ovat jotain, mitä meidän täytyy saada joka päivä, jotta kehomme voi toimia, aivot voi ajatella ja me voimme säilyttää toimintakymymme ja liikkua hyvällä energiatasolla. Energiantarpeemme määräytyy muun muassa vartalonkokomme, iän, sukupuolen ja aktiviteettitason mukaan. Alla voit laskea perustarpeesi absoluuttisessa levossa, täyttämällä sukupuolesi, ikäsi ja painosi. Laskeaksesi kokonaisenergiantarpeesi, sinun on kerrottava luku PAL-arvolla, joka perustuu normaaliin aktiviteettitasoosi keskimääräisenä päivänä. Kyse ei siis välttämättä ole siitä, kuinka usein harjoittelet kuntosalilla, vaan pikemminkin päiväsi aktiviteettitasosta kokonaisuutena.

Kerro sitten luku sellaisella PAL-arvolla, joka parhaiten vastaa sinua:

AktiivisuustasoPAL-arvo
Ei aktiivisuutta1.2
Matala aktiivisuus1.375
Kohtuullinen aktiivisuus1.55
Korkea aktiivisuus1.725
Hyvin korkea aktiivisuus1.9

Älä myöskään unohda nauttia elämästä huolehtimatta siitä, kuinka aiot kuluttaa energian - ruoka on nautinnon ja arjen hyvinvoinnin energian lähde!

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei